« Orakel | Main | Nieuwe Kruisvaarders »

Elastiek

Als je kinderen hebt word je vanzelf geconfronteerd met allerlei spelletjes uit je eigen jeugd. Soms zelfs met prehistorische spelletjes, ook al is men pas 29.

Luchiano had laatst een elastiekje. Eerst leerde ik hem hoe je met zo'n elastiekje best nauwkeurig een doel kunt raken. Het elastiekje werd zijn favoriete stuk speelgoed. Op zeker moment had ik het elastiekje in mijn handen en begon er automatisch iets mee te doen wat ik heel vroeger ook deed. Namelijk een Kop en Schotel maken.

Helaas kan ik hier voor de onwetenden niet uitleggen hoe dit in zijn werk gaat, men moet het zien. Luchiano was gefascineerd door De Theepot zoals hij mijn Kop en Schotel noemt. Lucy liet zich niet onbetuigd. Zij wist van twee elastiekjes een Dame in Bikini te fabriceren. Wel zonder hoofd.

Vandaag probeerde Luchiano om deze figuren zelf te maken en dat lukte verrassend snel. 'Joehoe, een theepot', juichte hij. 's Avonds zaten we bij Pleincafé Wilhelmina, aan de Duvel met sigaar. Luchiano had zijn collectie elastiekjes meegenomen. Toen hij een tafeltje zag met twee kinderen was hij snel vertrokken. Even later speelde hij de elastiekjes-docent.

Jammer genoeg zij wij nu door onze elastiek-figuren heen, wie kent er nog andere dan Dame in Bikini en Kop en Schotel?

About

This page contains a single entry from the blog posted on June 21, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Orakel.

The next post in this blog is Nieuwe Kruisvaarders.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33