« Bodyscan | Main | 50 Miljoen minder »

Een merkwaardig kerkbezoek

Zondag had Lucy ineens zin om naar de kerk te gaan. Tot nu toe heeft zij op Curacao een keer of vijf een katholieke kerk bezocht. Ditmaal wilde zij graag naar een protestantse. Lucy ging op pad en kwam na een half uurtje alweer terug. Zij had wel een protestantse kerk gevonden, maar de mis was al afgelopen. Een aanwezige tuinman vertelde haar dat er op maandagavond om zeven uur ook een dienst was.

Om een of andere reden vond Lucy dat ik mee moest, die maandagavond. Ik stemde in, soms moet men wat voor zijn vrouw overhebben, bovendien heb ik geen hekel aan kerkgebouwen an sich. Het is er vaak lekker koel en er heerst een serene atmosfeer, waarin men goed kan nadenken.

Nu wilde het geval dat we maandag eigenlijk helemaal geen eten in huis hadden. Wat een ramp. Dus besloot ik om kwart voor zes nog snel even naar Centrum Supermarkt te rijden. Om half zeven was ik terug met een heleboel voedsel. Lucy was al patat aan het bakken, maar de tijd begon aardig te dringen. Even later zat ik achter een bord patat, een bord spare-ribs en een bord sla. Eigenlijk veel te lekker om naar binnen te schrokken. Gelukkig kon ik Lucy overhalen om het kerkbezoek uit te stellen tot dinsdag, vandaag dus.

Vanavond om tien voor zeven was het hele gezin klaar voor de grote gebeurtenis. Luchiano had helemaal geen zin om naar de kerk te gaan en ik inmiddels ook niet meer zoveel, aangezien een mis hier zomaar anderhalf uur kan duren. We reden naar de kerk, die er echter verdacht donker uitzag. Ik parkeerde de auto en we gingen op onderzoek uit. Luchiano en ik liepen een rondje om de kerk. 'Hij is dicht', zei ik tegen Luchiano. 'We hebben geluk!', zei het varken.

Lucy was inmiddels gaan informeren bij een schooltje. Een man wist te vertellen dat de pastoor op vakantie was en pas over drie weken zou terugkomen. Wij reden terug naar huis. Onderweg vroeg Lucy mij om te stoppen bij een Dominicaanse snack (café) om twee flesjes Presidente bier te kopen. En zo zaten we even later in de auto aan een koud flesje bier te lurken. Vervolgens ging de reis naar Robbie's om nog even wat te gokken in de Wega di Number lotto.

Het was een merkwaardig kerkbezoek, zo realiseerden we ons.

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 14, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Bodyscan.

The next post in this blog is 50 Miljoen minder.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33