« Kermis in Otrabanda | Main | Zussen »

Luchiano is soms grappig

Gisteren was Luchiano (4 jaar) maarliefst twee keer grappig op één dag. Om een uur of twaalf moest hij eten, ditmaal was het macaroni. Nu is Luchiano een bijzonder langzame eter, tot onze grote ergernis. Iedere keer moet ik weer zeggen 'Hapje!' en dan neemt het jong uiteindelijk weer een hap. Onvoorstelbaar dat iemand zolang eten in zijn mond kan houden. Op de computer speelt Luchiano vaak 'Guus in het Pretpark', een leuke CD met allerlei spelletjes. Eén van die spelletjes gaat over de landen in Europa. Op een bepaald moment zei ik tegen Luchiano, om hem iets sneller te laten eten: 'Maar die macaroni vind jij toch héél lekker, want jij bent dol op eten uit Italie!'. Waarop Luchiano antwoordde: 'Nee, ik wil eten uit de Tsjechische Republiek'. Na enige tijd gevolgd door: 'Wat is eigenlijk het eten van de Tsjechische Republiek?'.

's Middags gingen we naar Punda, eigenlijk om mijn nieuwe bril op te halen, maar de brilllenzaak was al om vier uur dicht. Als compensatie gingen we een bikini voor Lucy zoeken. Bikini's uitzoeken kan lang duren, geloof mij. Luchiano en ik stonden ons dan ook te vervelen in die winkel. Het jong was wat moe en wilde dat ik hem zou dragen. 'Kom eens naar beneden met je hoofd', zei hij en als ik dat dan deed pakte hij mij snel vast zodat ik hem moest dragen.

Daar trapte ik natuurlijk niet in. De tijd verstreek en, hoe toepasselijk, ik keek naar een draaibare vitrinekast met horloges. Luchiano kwam erbij staan, ik draaide de vitrinekast een kwartslag verder. 'Nee, nee, papi, ik wil die andere nog een keer zien, daar is een mooi horloge!'.

Ik draaide de kast terug en Luchiano wees op een mooi horloge onderin de vitrinekast. 'Kijk papi, die is mooi, kom kijken!'. Ik boog mijn hoofd wat om het horloge beter te kunnen bekijken en Luchiano sloeg meteen zijn handen om mijn nek. Verbouwereerd moest ik toegeven dat zijn truc om mij hem te laten dragen was geslaagd.

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 4, 2002 11:59 AM.

The previous post in this blog was Kermis in Otrabanda.

The next post in this blog is Zussen.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33