« Terug van vakantie | Main | Not Hot »

Mamajuana

Mamajuana, in ieder geval het lekkerste medicijnIeder land heeft zo zijn eigen gebruiken en eigenaardigheden. Naast de reguliere geneeskunst bestaat er in ieder land ook wel de zogenaamde kruidengeneeskunst. In Nederland hadden we Klazien uit Zalk. Ook in de Dominicaanse Republiek worden aan diverse kruiden bepaalde geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Niets bijzonders dus.

Nu houdt men in de Dominicaanse Republiek erg veel van rum. De twee grote merken zijn Brugal en Barceló, een lachwekkend slechte website overigens.

Feiten op zich zeggen niet veel, het is de combinatie die de maaltijd maakt (©asaSpider, 2002). Dus bedachten de Dominicanen Mamajuana. Je stopt kruiden, wortels en andere zaken in een fles en vult die vervolgens met wijn, anijsdrank en/of rum en klaar is je medicijn! Als de fles leeg is, moet hij weer snel worden aangevuld. Anders drogen de kruiden uit. Voor vrijwel ieder probleem is er wel een Mamajuana.

Lucy's vader houdt erg veel van rum. Hij lijdt echter aan wat kwaaltjes waardoor hij van de dokter een drankverbod opgelegd heeft gekregen. Laatst zag Lucy's nicht hem echter een hele fles Mamajuana opdrinken. 'Hé, je mag toch niet drinken van de dokter!', zei ze tegen hem. Waarop Lucy's vader antwoordde: 'Ja, maar ik ben niet aan het drinken, ik neem alleen mijn medicijn!'.

Wij hebben nu ook zo'n fles en ik moet zeggen, twee, drie van die borrels kikkeren je echt op. Dus het werkt. Vroeger was de zogenaamde dropdrank (Mixtura Resolvens) mijn favoriete medicijn. Dropdrank is een hoestdrank met dropsmaak. Maar deze is nu van de eerste plaats verdrongen door Mamajuana.

About

This page contains a single entry from the blog posted on July 26, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Terug van vakantie.

The next post in this blog is Not Hot.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33