Main

August 13, 2012

Diana's eerste schooldag: Groep 3

Zo, de vakantie zit er weer op. Tenminste voor Diana (6), immers tot ontzetting van ons en verbazing van hem heeft Luchiano (14) nog een hele week vrij. Daar hadden wij niet op gerekend. Diana werd maandagochtend op haar school, de KBS Sint Jozef te Rijen, verwacht en uiteraard waren wij daarbij.

Natuurlijk was er sprake van enige spanning, maar na wat gesprekken met haar pony Starlight en een rondje op de Skippybal had ze er zin in. We arriveerden vroeg waardoor we gemakkelijk konden parkeren en de laatste tweehonderd meter naar school te voet aflegden. Er was voldoende tijd om een paar foto's te schieten:

13.08.2012: Diana (6, rechts) zit naast vriendin Fanne in Groep 3 op de KBS Sint Jozef, het is de Eerste Schooldag. Klik voor groter.Is het niet schattig? Hoofd van de school Cor Zijlmans nam het woord en verwelkomde iedereen en speciaal de kinderen. Hij hield zijn toespraak kort en overhandigde de microfoon aan de zangjuf die het schoollied inzette.

De bedoeling was dat de aanwezigen luidkeels meezongen, maar zelfs bij het refrein lukte dat helemaal niet helemaal. Toen Cor de microfoon weer overnam zei hij: "Gezien het meezingen van vandaag is er het komende jaar nog een heleboel te doen!"

Gelukkig maar. De kinderen moesten zich bij hun juf(fen) verzamelen en daarna samen de klas opzoeken. Diana zit nu in groep 3. Een enorm belangrijke groep, immers nu begint het echte lezen en schrijven en is de tijd van de voormalige kleuterschool voorbij.

Plotseling herinner ik mij mijn eerste schooldag op de Sint Janschool in Valkenswaard. Ik zat achteraan in de klas en alleen een gang scheidde mijn tafel van die van Jannie de Jong. Nog die eerste middag hadden Jannie en ik een conflictje dat eindigde met staand over en weer tuffen. We mochten meteen nablijven.

Die kans acht ik bij Diana een stuk kleiner. Op het schoolplein vond ze al meteen haar vriendin Fanne en in de klas zitten de twee naast elkaar. De namen van de juffen zijn me even ontschoten. Aangezien Diana in een combinatieklas Groep 3/4 zit, zijn er niet minder dan drie juffen om iedereen in het gareel te houden. De hoofdjuf heet Masha, maar uitgerekend zij is met zwangerschapsverlof en wordt door een andere vervangen.

Nu ja, we namen afscheid van Diana die we om kwart voor drie weer op mogen halen. Ze voelt zich helemaal thuis op school en in de klas en zwaaide ons vriendelijk doch beslist uit. Meisje, maak er wat van dit jaar. Immers, als je dat doet kun je voortaan CasaSpider's verhalen zelf lezen. Is dat niet geweldig?