Main

Luchiano's kinder sprookjes. Archives

August 15, 2010

Luchiano's kinder sprookjes serie:1. De kikker met de lange nek.

Niet zo lang geleden werd er een kleine kikker geboren in het sprookjes moeras.
Nou, het was nog geen echte kikker het was een kikker visje dat heel veel van zwemmen en van eten houd. hij at heel erg veel en na een tijdje begon hij voetjes te krijgen.
Hele kleine voetjes, en hij begon een beetje te groeien. na een week was hij een echte kikker geworden.
hij zag een lekkere insect en probeerde het met zijn tong te vangen maar dat lukte niet. maar zijn nekt strekte zich opeens heel erg snel en in een flits van een seconde was hij bij de insect en Hap!
mmm, dat was lekker zei hij. een worm zag hoe de kikker dat deed en zei: Hemeltje lief hoe kan dat nou en hij ging het door vertellen en na een tijdje wist iedereen ervan, Zelfs de moeras heks.
En die was van plan om de kikker te vangen en iedereen in de stad te laten zien hoe de kikker dat deed. De volgende dag ging ze een kooi neer zetten op het pad waar de kikker elke morgen liep dat was best wel slim van de heks, want daar kon ze geld mee verdienen, ze stopte ook een insect in de kooi, en later sprong de kikker in de kooi om de insect op te eten.
En toen ging het kooitje plotseling dicht en zat hij vast.
de heks nam hem mee naar de stad en liet hem aan iedereen zien. ze zei.
lijkt een normale kikker he? Maar dat is hij niet let maar eens op.
ze stopte nog een insect in de kooi en weer strekte hij zijn nek en at de insect op.
wauw zei iedereen. en toen zei ze betaal mij 1 euro per persoon en dan laat ik het nog een keer zien. dat wilden de mensen wel. iedereen vond het echt geweldig. Behalve de koningin...
De koningin vond het niet leuk en wist dat de kikker het ook niet leuk vond.
Dus stuurde ze een fee om de kikker weer normaal te maken. toen de fee er was zei ze een spreuk. kikkertje kikkertje met een korte tong geen lange nek maar een lange tong.
De kikker werd weer normaal.
De heks had helemaal niks meer aan de kikker en gooide hem terug de moeras in.
hij viel daar op een vrouwtjes kikker en ze vonden elkaar aardig en ze leefden samen lang en gelukkig.

Dag Dag Allemaal.

( met morgen het verhaal: De Bos Koning En De Vuurprins)

hetzelfde verhaal alleen dan met achtegrond

August 16, 2010

De bos koning en de vuurprins.

er was een land ver ver weg waar kaboutertjes woonden en levende bomen waren.
er was ook een boskoning en een koningin. Op een dag werd er een kindje geboren, een kind van de koning en de koningin. ze waren dolgelukkig met de pasgeboren baby.
3 jaar later merken ze dat hij magische krachten had. als hij huilde werd hij zo heet als vuur en als hij moest lachen dan spuwde hij vuur. het ging dan ook vaak mis. Als hij moest lachen vloog het bos in brand. De koningin was telkens heel erg boos en zei dat haar zoon weg moest.
Maar de aardige koning zei ach, laat die jongen toch met rust hij kan er toch ook niks aan doen.
maar toen de vuurprins 10 jaar oud was overleed de koning, De koningin greep haar kans en verbande de jonge prins uit het bos. De arme jongen wist niet waar hij heen moest of wat hij moest doen. En dus liep hij ver, ver weg van huis. Na twee dagen achter elkaar lopen was hij dood moe en viel op straat in slaap. Wat hij niet wist is dat hij in de mensen wereld terecht was gekomen.
terwijl hij sliep snurkte hij en er kwam rook uit zijn mond.
een Man zag dat dat gebeurde en nam hem mee. Toen de prins wakker werd zag hij dat zijn armen waren vast gebonden en zag veel mensen om hem heen. toen hij wakker was geworden snurkte hij niet meer en kwam er dus ook geen rook meer uit een man wilde weg lopen toen hij opeens struikelde en in een vers hoopje poep viel. de prins moest lachen en spuwde vuur als een gek.
de man die hem had gevonden kreeg een idee en bleef hem maar kietelen. en hij spuwde vuur en bleef maar branden en branden.
die nacht was de jongen erg verdrietig hij vond deze stad maar raar. het touw dat om zijn lichaam zat brandde weg omdat hij verdrietig was. en op dat moment zei hij: Ik vind dit helemaal niet leuk.
en hij begon te huilen. er kwam een elfje naar hem toe en vroeg wat is er kleine jongen.
hij zei ik ben de zoon van de boskoning en de boskoningin maar ze hebben mij verbannen door mijn rare vuur krachten.Maar ik wil die krachten helemaal niet.
En de elfje zei : "Ik kan je wel helpen ik geef jou genees kracht." Dank u zei hij.
Maar voordat hij terug naar het bos ging wilde hij de mensen helpen.
hij wist dat in deze stad veel mensen lijden aan ziektes en wonden.
dus de eerste de beste jongen die hij zag vallen hielp hij met zijn krachten. Hij werd al gauw beroemd door zijn krachten en jaren gingen voorbij want hij bleef maar mensen helpen.
toen de prins 15 was herinnerde hij zich dat hij nog naar het bos wilde.
dus begon zijn tocht naar zijn thuisland.
Toen hij er was geloofde hij niet wat hij zag alles was gebroken hij ging verhaal zoeken.
hij kwam een man tegen en die zei dat de mensen in opstand kwamen tegen de koningin en dat ze haar hadden weg gejaagd maar sinds dien hebben ze geen leider meer en dus geen regels en toen ging alles mis.
dus de prins gebruikte zijn krachten om alles weer beter te maken, de verbrande huizen. de kapotte takken huizen de boom hutten alles wat kapot was.'
en toen werd hij de nieuwe koning. maar omdat hij gewend was aan de mensen wereld.
ging hij terug naar de mensen wereld en ging een keer per week terug naar het bos.
in de mensen wereld trouwde hij met een dokters assistente en leefde nog lang en gelukkig.

dag dag allemaal.

About Luchiano's kinder sprookjes.

This page contains an archive of all entries posted to [L]uchiano Nijhuis in the Luchiano's kinder sprookjes. category. They are listed from oldest to newest.

kopen is the previous category.

meisjes pakken jongens is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Creative Commons License
This weblog is licensed under a Creative Commons License.
Powered by
Movable Type 3.33