« waarom? | Main | hoezo? waarom? wat? »

wat vond ik van Het boek oorlogs winter?

oorlogswinter is een best spannend boek waar je iets van kan leren.
ik vond het dus spannend maar ik werd ook wel een beetje emotioneel toen de vader van Michiel werd vermoord en wat ik bedoel met kan je iets van leren is dat.
mensen haten de Duitsers nog steeds maar ik vind dat erg oneerlijk de Duitsers uit de oorlog zijn nu allang dood dus je kan de pas herboren Duitsers toch niet straffen voor dingen die hun voor ouders hebben gedaan?
maar daar heeft iedereen een eigen mening over dus ga ik me daar niet bij bemoeien.
en dan waren er nog de NSB'ers die hun eigen land verraden ik vind dat wel een beetje raar maar kan het ook wel begrijpen want anders was er een grote kans dat de Duitsers je vermoorden.
dan zijn er ook wel van die erg slimme mensen en die sluiten zich niet aan bij de NSB ze spelen alleen een beetje mee en geven toch wel foute gegevens aan de Duitsers waardoor de Duitsers steeds onhandiger waren?
en dan was er nog de ondergrondse (het verzet) die waren volgens mij de slimste want die werden bijna niet gepakt alleen er waren toch van die domme verzetters die dan een Duitse soldaat doden en dan werden er natuurlijk net als altijd, gijzelaars gepakt en werden die na een tijdje vermoord als de ene die de Duitser heeft vermoord niet zichzelf aangeeft.
ik vond het boek dus erg spannend en het had zijn grappige momenten.
verder was het wel gewoon een geweldig en realistische boek.

dag dag allemaal.

Comments (4)

oPA:

Complimenten Luchiano voor de manier waarop je de recensie schrijft. En ook hoe je je inleeft in wat er toen allemaal gebeurde. Ik was toen bijna net zo oud als jij nu, dus ik kan je er wel meer over vertellen. Dag dag, Opa

pascale:

goed dat je het helemaal gelezen hebt, het is best een dik boek he. Ik heb het niet gelezen, wel andere boeken over de oorlog. Het is goed als je weet wat er allemaal gebeurd is. Ook verdrietig inderdaad.

De duitsers waren fout, en gingen daarna toch kinderen maken, en dan zijn die niet fout, natuurlijk niet.

Maar wel raar dat foute mensen kinderen gingen maken, vind ik.

YES! Great piece, keep up the terrific work. This is the type of information that should gain recognition for it's craft. More writers should learn from you. This is right on the money.

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 14, 2010 5:56 PM.

The previous post in this blog was waarom?.

The next post in this blog is hoezo? waarom? wat?.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Creative Commons License
This weblog is licensed under a Creative Commons License.
Powered by
Movable Type 3.33