« Curacao, Quo vadis? | Main | Wiro in de Steenfabriek »

Rijen B4 - Madese Boys B5 4-3 (Zaterdag 29.09.2012)

De herfst heeft definitief zijn intrede gedaan en toch is het zaterdag schitterend weer. Dat komt goed uit, want gras is gewoon veel mooier met het zonnetje erop. De spelers van Rijen B4 doen hun warming-up aan de ene kant van het veld en aan de andere kant is een ander team bezig. Dat is echter niet onze tegenstander van die dag, Madese Boys B5, maar wel Best Vooruit C1. Dit team beschikt over een keepster die veel bekijks heeft. Sterker nog, met zo'n keepster kan ik de hockeyvelden met een gerust hart links laten liggen.

29.09.2012: De verdediging van Rijen B4 staat onder druk tegen Madese Boys B5, maar uiteindelijk slepen we een zwaarbevochten 4-3 overwinning weg. Klik voor groter.Best Vooruit verlaat het veld en daar komt Madese Boys aan, samen met de geblesseerde Fas de Koning. Over de mooie plaats Made heb ik al eens eerder geschreven, maar de kans bestaat dat niet iedereen die passages uit zijn hoofd kent. Vandaar een korte herhaling.

Wat veel erger is voor het 11.340 inwoners tellende dorp is het feit dat Made in de gemeente Drimmelen ligt en dat terwijl het gemeentehuis in Made staat. Grote genade, je zult maar in Drimmelen liggen. Het centrum van Made bestaat uit een stervormige structuur met als middelpunt het Molenplein (Gaymansplantsoen, sic!), waar eens een windmolen stond. Elk jaar vindt in Made een belangrijke gebeurtenis plaats: Made's Powerweekend, een tractorpulling evenement. (Bron)

De wedstrijd van deze dag is er een in de kelder van de vierde klasse B57, de nummer laatst tegen de nummer voorlaatst. Beide teams hebben 0 (nul) punten. Een week eerder waarschuwde ik al voor een te slap begin. Immers, elke wedstrijd staan wij binnen vier minuten op een 0-1 achterstand. Toen ik Luchiano (14) met dit feit confronteerde hopend op een antwoord in de trant van "Goed dat je het zegt, pa. We zullen er vanaf het begin eens flink inkletsen", kreeg ik het volgende te horen: "Ja maar, dat gaat niet lukken. De eerste minuten kan ik niks!"

Na drie minuten krijgt Madese Boys zijn eerste corner en staat het 0-1.

Luchiano staat rechtsbuiten en heeft het niet gemakkelijk met zijn tegenstander, ene Peppi. Het ziet er soms onvriendelijk uit, maar erger is dat hij er niet echt voorbij komt. Trainer Ton neemt een wijs besluit en wisselt linksbuiten Maurice van de Walle met rechtsbuiten Luchiano. Dat gaat een stuk beter.

In de tweede helft dringt Rijen iets meer aan, maar het heilige vuur ontbreekt. Na de 0-2 begin ik een beetje boos te worden. Dan schiet Ömer Çelik hard op doel. De keeper pareert de bal, maar Luchiano let goed op en tikt de bal binnen. De strijd ontbrandt en beide teams worden fanatiek aangemoedigd door respectievelijk het Rijense en het Madese rijtje.

29.09.2012: Rijen B4 - Madese Boys B5 (4-3): Luchiano Nijhuis baant zich tussen enkele verdedigers een weg naar het doel. Klik voor groter.O ja, bij aanvang van de wedstrijd vroeg ik aan de Madenezen of ik een foto van hun mocht maken, maar dat wilden de dames niet. "Maar jullie hebben nog een half uurtje om je op te maken", zei ik bemoedigend. Dat viel helaas niet helemaal in goede aarde: "Een half uur? Wat denk je wel, zolang hebben wij echt niet nodig om er toonbaar uit te zien!"

Snel achtereen vallen de 1-3 en de 2-3, wederom van de voet van Luchiano die eigenlijk een voorzet wil geven maar via het lichaam van een verdediger de bal in het doel ziet verdwijnen. Als Wesley Fischer de felbegeerde 3-3 gelijkmaker scoort is de spanning weer helemaal terug.

De leider/trainer van Madese Boys leeft hevig mee en uit zo nu en dan zijn ongenoegen over de leiding. Madese Boys is vooral bang voor de vrije trappen van Alperen Arslan en die vrees is terecht. Als Rik van Opstal een duwtje krijgt en ter aarde stort fluit de scheidsrechter voor een vrije trap. De Madese trainer is het hier absoluut niet mee eens en vraagt aan de scheidsrechter: "Hoe is het nou?" De scheidsrechter maant hem stil te zijn, maar dat is de overigens best sympathieke man niet van plan met als gevolg dat hij met een rode kaart wordt weggestuurd.

Beide teams gaan voor de winst en dat levert een bloedstollend spannend einde op. Rijen is de gelukkigere, want in de laatste minuut scoort Niels Wirken met een beheerste schuiver de overwinningstreffer. We mogen wel zuinig zijn op deze zege, zoveel zullen er in de najaarscompetitie niet meer volgen vrees ik.

Grappig is de parallel met de wedstrijd Rijen C4 - Madese Boys C3, gespeeld op 23 april 2011. Ook deze wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor Rijen en als mijn ogen mij niet bedriegen speelde ook TOEN Luchiano tegen eerdergenoemde Peppi die in het echt overigens Pepijn Marrewijk heet. Ja, toch?

Scoreverloop Rijen B4 - Madese Boys B5 4-3:

03 0-1
52 0-2
54 1-2 Luchiano Nijhuis
57 1-3
59 2-3 Luchiano Nijhuis
69 3-3 Wesley Fischer
80 4-3 Niels Wirken

Statistieken:

Alle posts over Rijen B4 in het seizoen 2012-2013 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen B4 2012/2013.