« Lasergamen met Rijen C4 (Zaterdag 16.06.2012) | Main | Keek op de Week »

Afscheid van de juffen

27.06.2012: De kinderen van de Giraffenklas (groep-1+2) van de KBS Sint Jozef in Rijen nemen afscheid van hun juffen. Hier Diana (6) en juffrouw Monique. Klik voor groter.Plotseling zag ik in mijn agenda dat de ouders van Diana (6) woensdag de 27ste van 11:15 tot 12:15 op de KBS Sint Jozef verwacht werden voor het afscheid van de juffen. De ouders van Diana dat zijn wij en de juffen heten Liesbeth (blond) en Monique (bruin). Diana heeft in de Giraffenklas Groep-1 en Groep-2 doorlopen. Volgend jaar begint het echte werk, met lezen en schrijven en zo: Groep-3!

De kinderen van Groep-1 waren de klas uitgejaagd waardoor er genoeg ruimte was voor de kinderen van Groep-2 en hun ouders. De juffen hadden voor ieder kind een mooie foto met achterop een gedicht en wat persoonlijke noten. Elke foto werd apart behandeld. Bij Diana stond er lief, aardig, grappig, zorgzaam en betrokken op. Daar kan ik mij wel in vinden.

De juffen kregen op hun beurt een kado van de ouders, het was iets van een haardvuur voor op tafel. Je kunt tegenwoordig niet meer zonder. Ook was er voor Liesbeth en Monique een omgekeerd vriendenboek, waarbij de kinderen dingen over de juffen op hadden geschreven of liever gezegd op hadden laten schrijven.

Het laatste onderdeel van de bijeenkomst was een snoepveterwedstrijd tussen de kinderen en een van hun ouders. In het midden van de snoepveter zit een knoop. De ouder steekt de ene kant van de veter in zijn mond, het kind de andere en beiden beginnen met de handen op de rug zo snel mogelijk te eten. Wie het eerst bij de knoop is heeft gewonnnen. Vreemd genoeg won in alle gevallen het kind. Met broccoli of sperciebonen was het vast een ander verhaal geweest.

Tot slot werden de werkmappen als resultaat van een jaar lang tekenen, knutselen, lezen etcetera tevoorschijn gehaald. Die kregen de kinderen mee naar huis. We namen afscheid van de juffen, immers daar was het om begonnen, en reden naar de C1000 om wat ontbrekende dingen in te slaan. Later die dag, tijdens Portugal-Spanje, nam Bert van Marwijk afscheid van het Nederlands Elftal Maar dat is toch anders.

Haar eerste twee jaren op de KBS Sint Jozef heeft Diana met veel plezier doorlopen. De juffen hebben daar een belangrijke rol in gehad en daarom ook namens mij: Juffen, hartelijk dank voor jullie goede zorgen!

Comments

Juffen hebben een leuk baantje, en ze worden er nog voor bedankt ook!

Ik ook wel eens hoor, maar niet zo overdreven.