« Wat heb ik lang... | Main | Madese Boys C5 - Rijen C4 0-2 »

Hoe ging het verder?

Twee verhalen zijn niet af. Heel Nederland in het algemeen en de gemeente Gilze-Rijen in het bijzonder wachten op het vervolg. We staan te reihalzen, als het ware. Laatst zag ik Mimi Kok weer eens, in een programma van oude knarren. Moest meteen aan Sjef van Oekel denken. Maar dat verhaal is al klaar.

André Osterloh (28.10.1945) is op 17 januari 2012 door Commissaris van de Koningin Wim van de Donk benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen. We've got a Mayor! Dat is nog eens snelle besluitvorming na het volslagen onverwachte ontslag van Marja Heerkens, door zichzelf wel te verstaan. Hoogste tijd voor een update van het lijstje burgemeesters sinds wij op 6 november 2007 in Gilze en Rijen zijn komen wonen:

  • 06.11.2007 - 15.12.2010 René Roep
  • 15.12.2010 - 27.09.2011 Jan Boelhouwer (waarnemend)
  • 27.09.2011 - 08.01.2012 Marja Heerkens
  • 17.01.2012 - ??.??.???? André Osterloh (waarnemend)

Met de nieuwe waarnemende burgemeester en de ook zojuist bekend gemaakte benoeming van Gerard Vlekke (49) als gemeentesecretaris per 2 april 2012 is het bestuursvacuüm in onze gemeente voorlopig opgevuld. Wij kunnen weer rustig slapen.

Het andere verhaal dat niet af is, is dat van de eerste werkweek in het luie leventje van Luchiano (14). De eerste dag verliep desastreus, de arme jongen was doodmoe. Hoe is het hem de daarop volgende dagen vergaan? De dinsdag kabbelde voorbij, maar al mijn hoop was gevestigd op de woensdag. Immers, die avond moest Luchiano weer trainen.

Om half een stuurt hij me foto's van tafels die hij gedekt heeft, met in totaal 114 stoelen en 114 koffiekopjes. Even later hebben we de volgende WhatsApp-dialoog met zoals gebruikelijk Luchiano in het rood en CasaSpider in het blauw:

25.01.2012: Luchiano (14) heeft tafels gedekt bij De Boodschap in Rijen met 114 koffiekopjes. Klik voor groter.16:11 Vandaag niet trainen mijn schouderbladen hebben blaren en die blaren hebben blaren.
16:18 Hahaha!
16:22 We moeten vanavond de 12 paar versleten sokken meenemen. Haal die maar van zolder en vraag of mama helpt ze uit te zoeken.
16:26 Maar jij zei dat als ik woensdag moe was dat ik niet hoefde te gaan.
16:26 Nu ben ik dus dood op.
16:26 Extra hard gewerkt.
16:29 Je kunt het swa.
16:37 Vergeet de kousen niet!
16:37 NEE GEEN TRAINING VOOR MIJ WIL JE ME DOOD OFSO?

Uiteraard gaan we toch trainen. Maar het wordt nog leuker. Er is een brief binnengekomen van het Beatrix College. "De school heeft het voorrecht (sic!) om een project te kunnen aanbieden, die (sic!) De Rooi Pannen op het gebied van horeca heeft uitgewerkt voor onze leerlingen." Kennelijk heeft Luchiano eerder in het jaar aangegeven interesse te hebben voor de richting horeca, als vervolgopleiding, en nu is hij geselecteerd voor deelname aan dit project.

In februari moeten de 20 geselecteerde leerlingen vier dinsdagmiddagen aan het project werken en ter afsluiting een eindopdracht presenteren. De school vindt het een eer dat de leerlingen hieraan mee mogen werken. Het is gewoon heerlijk. Net voor we naar de voetbaltraining gaan overhandig ik de brief aan Luchiano. Al snel klinkt de gehoopte oerkreet: "Neeeeeeee!!! Hier moet ik onderuit komen, sjezus één keer heb ik misschien gezegd dat horeca me leuk lijkt maar dat is helemaal niet zo!"

Wat een geweldige week is dit toch. Luchiano heeft een broertje dood aan werkstukken en verwoordt dat als volgt: "Werkstukken zijn net een berenklem. Je zit er een tijd aan vast en daarna houd je er een blijvend litteken aan over, een onvoldoende!" Op zich wel leuk bedacht.

Horeca heeft hij na een week stage in De Boodschap wel gezien. Misschien denkt Luchiano nu wel: "Kom, laat ik eens doorstuderen en dan word ik burgemeester van Gilze en Rijen".

P.S. Wegens hevige spam-aanvallen door lowlifes is CasaSpider genoodzaakt de comments handmatig door te zetten. Deze actie heeft derhalve niets te maken met de reguliere reaguurders en is hopelijk kort van duur. Reageren is wel mogelijk, maar het kan even duren voor uw reactie zichtbaar is.

Comments

De werkende man heeft een zwaar leven! Weet hij al dat hij te zijner tijd voor ons pensioen mag werken?

Eén vraag blijft maar door mijn hoofd spelen: waarom moet je hemelsnaam 12 paar versleten sokken meenemen? Of heb ik wat gemist?

Ik denk overigens dat Luchiano die burgemeestersketting wél staat:-)

Luchiano schrijft ook wel komisch in elk geval.

@Piet: Dat van het pensioen vertel ik hem maar niet, dan stopt hij ogenblikkelijk!
@Door: Ik ga die vraag voor je beantwoorden. Elke week neemt een andere ouder de voetbaltas met de vieze shirts, broeken en kousen mee naar huis. De laatste keer was ik dat en toen werd het winterstop. Van de 16 paar kousen waren er 12 aan het eind van hun life-cycle. Die 12 paar moest ik meenemen, de club heeft al voor 12 paar nieuwe gezorgd. Ik heb het hier nooit eerder op deze blog over gehad...
@Laurent: Veel mensen zijn komisch als ze zichzelf zijn, Belgen bijvoorbeeld ook!

Mimi Kok heeft ook nog gespeeld in We zijn weer thuis.
En Luchiano is goed bezig.

LOL Wat kan jij je verkneukelen zeg!