« Advendo C3 - Rijen C4 4-1 | Main | Motivatie »

Ploepdoosjes 4Ever!

Vroeger was ik onhandig. Laat dat vroeger er maar vanaf, beweren enkelen. Handigheid heeft veel te maken met ervaring, is het niet? Neem nu het ploepdoosje. "Een ploepdoosje?", hoor ik een perverse geest verlekkerd denken.

Mijn eerste encounter met het ploepdoosje van Bert Havekes vond plaats in januari 2010. Bert leende een pen van mij en nam hem abusievelijk bijna mee. Als goedmaker voor deze kleine overtreding overhandigde hij mij een Esri-ploepdoosje. Het kostte me twee nagels om het open te breken. Toen kwam het inzicht.

17.10.2011: Collega Bas Becks kent CasaSpider's voorliefde voor ploepdoosjes en doet hem dit chique exemplaar van Rado kado. Klik voor groter.Kennelijk wordt er niet zo gek veel geschreven over ploepdoosjes. Dit is jammer voor onderzoekers uit andere sterrenconstellaties die over een miljoen jaar de Aarde onderzoeken. Qua ploepdoosjes zijn zij geheel aangewezen op mijn ervaringen. Google maar eens op ploepdoosje.

Collega Bas Becks van echtemannen.info kent mijn liefde voor ploepdoosjes. Grote genade, straks staat Man bijt Hond nog voor de deur. In een tweet deelt hij mede een bijzonder chique exemplaar voor mij te hebben. En jawel, een dag later ligt er een glimmend zwart ploepdoosje op mijn bureau. Hij is zo mooi!

Kijk, zo ziet hij er geopend uit. Nu is het Esri-ploepdoosje niet meer alleen, maar heeft een kameraad voor het leven gevonden in de Rado-ploepdoos. Iedereen zoekt naar een kameraad, naar iemand die op je lijkt. Met wie je direct een band voelt.

De laatste weken parkeer ik mijn roodachtige Ford Focus bij station Tilburg Reeshof. Er is een man die bijna dezelfde Focus heeft als ik, zelfs een tikkeltje ouder. Onwillekeurig zet ik mijn Focus expres zo dicht mogelijk bij de zijne. Slechts een boompje scheidt de twee automobielen, maar als ik 's middags uit de trein stap lijkt het net of ze een paar centimeter naar elkaar toe zijn gehipt.

Comments

Ik kreeg pas van de tandarts ook al zo'n doosje, met pepermuntjes. Open kreeg ik hem wel, maar dicht, dat snapte ik maar niet. Tot grote ergernis van dochters. Wat is moeder weer onhandig. :S Ik wist trouwens niet dat het ploepdoosje heette. Weer wat geleerd.

Haha, ik wist niet dat die dingen een naam hadden. Dank voor de leerzame ochtend weer :)

Nog nooit van gehoord.
En het klinkt als poepdoosje, en dat blief ik niet.

Ik dacht al: waar heeft hij het over? Een doosje pepermunt....
Ik las constant poepdoosje, zonder L. Maar pLoepdoosje, nee, dan is alles duidelijk :-) Het dekseltje ploept open.

@Ricky: Een ploepdoosje dichtmaken is een verhaal apart, maar ook dat kan met een ploep.
@Zuster Klivia: Alles heeft een naam, deze hebben we trouwens zelf verzonnen. Straks komt hij nog in Vandale.
@Renesmurf: Ook in Winschoten duiken uiteindelijk ploepdoosjes op. Het is onvermijdelijk.
@Gerrit: Poepdoosje lezen is toch iets Freudiaans, vrees ik. Hoe heet dat ook alweer, als de naam de betekenis weergeeft?