« Met Brabant Water naar Diergaarde Blijdorp | Main | Casa's linkervoetje »

Postcodeloterij speelt hoog spel

Ik walg van de Postcodeloterij, zo dat is eruit.
Okay, eerlijk gezegd heb ik een haat-liefde verhouding met ze, immers als Gaston straks met 25.000 euro op de stoep staat en een Audi, dan kan ik hem wel zoenen.
Maar, zoals eerder betoogd, die liefde berust op louter chantage van de kant van de Postcodeloterij.

De Postcodeloterij lijkt een beetje op een tweedehands autoverkoper.
Steeds als je net denkt alle trucs te kennen, komen ze op de proppen met een nieuwe.
Waartegen je op dat moment geen verdediging hebt.

Enveloppen aan mij gericht van de Postcodeloterij gooi ik linea-recta in /dev/null, de afvalemmer voor nerds, nadat ik ze voor de zekerheid tweemaal heb doorgescheurd.
Gebeld werd ik al niet meer na mijn registratie bij bel-me-niet.nl.

Daar hebben de ratten iets op gevonden.
Of ik gratis (tuurlijk!) mee wil spelen met online Eťn tegen Honderd.
Zondagavond kijken we altijd naar de tv-versie die gepresenteerd wordt door Caroline Tensen, een van de grote winnaars van de Postcodeloterij. Het is een leuk spel en ik ben er zonder mijzelf een veer in de aars te willen steken redelijk goed in.

Dus doe ik mee aan de online-versie.
Na een paar schermen vraagt men om de voorwaarden te accepteren en een van die voorwaarden is dat de Postcodeloterij mij mag bellen.
Ik heb het vinkje gezet.

Het spel is een grote "trampa", Spaans voor oplichterij.
Met drie simpele vragen speel ik het halve deelnemersveld weg, jaja.
Dan worden de vragen snel moeilijker en ik haak af.
Gelukkig heeft de Postcodeloterij als pleister op de wonde een aanbieding voor mij, waarvoor ik wel even een lot moet kopen.

Dat nooit!

Teleurgesteld en mezelf een grote oen vindend klik ik het venster dicht.
Nog geen week later belt een dame van de Postcodeloterij me in de trein.
Het kost moeite haar af te wimpelen en aan het eind wil ze me dwingen naar een stukje over mijn rechten te luisteren. Ik ben er zeer bedacht op geen enkele keer "ja" te zeggen, voor het manipuleren van geluidsbandjes zie ik de Postcodeloterij ook wel aan. En dat ze dan later zeggen: "Ja, dat mag niet, maar het is niet onze schuld, maar van dat bedrijf dat wij daarvoor ingehuurd hebben".

Zoiets.
Leer mij de Postcodeloterij kennen.
Vanavond ben ik weer gebeld.
Dwars door de dame heen heb ik mijn standpunt duidelijk gemaakt.
Of ik nog wel even naar mijn rechten wilde luisteren.

Met ingehouden woede mik ik mijn trillende vinger op de STOP-knop van mijn telefoon om het "gesprek" te beŽindigen. Ja, het is lullig als de hele straat feest viert en jij met lege handen staat. Het punt nadert echter dat ik daar liever voor kies dan nog langer die bende criminelen te sponsoren.

Het is een voor mijn doen een beetje zuur stukje geworden, maar ik zit dan ook al twee dagen met een pijnlijke linkervoet. Vandaar.

Comments

Je doet het jezelf aan.
Lust naar rijkdom maakt mensen verkeerd gul, en zo maak je een ander miljonair.

De kans op een hersenbloeding is groter.

Wat is er met je voet?

*negeert Postcodeloterij*

@renesmurf: Een waarlijk bijbels commentaar, vol diepe wijsheid.
*negeert casaspider*

Tja, hebzucht wordt gestraft. ;) Ik laat me niet chanteren voor een kans op een prijs. Die kans is bijna nihil trouwens. En als ze je bellen en je wilt niet met ze praten, dan moet je gewoon neerleggen, heel onbeleefd zijn, want dat zijn zij ook. Of leg de telefoon even naast de speakers van de computer en ga een spelletje met een irritant muziekje spelen. Beterschap met je voet trouwens. Wat is daarmee? Moet hij eraf? :)

@Renesmurf: Wijze woorden, smurf. Toch ben ik van mening dat als ik aan een gokspel mee doe (met inderdaad een geringe kans om te winnen), dat ik dan niet ook nog eens voortdurend gespamd en gestalked hoef te worden om NOG meer loten af te nemen, zeker niet van een loterij die toch een enigszins officieel karakter heeft.
@Door: Vandaag (al beloof ik niets) een update over Casa's linkervoet, waar het helaas niet zo goed mee gaat.
@Irene: Marcus, Mattheus, Lucas en Renesmurf?
@Ricky: Ze moeten gewoon stoppen met bellen, dan heb ik geen problemen met de lage winstkans. We spelen ook mee met de lotto en die zeuren nooit. Ik vermoed een jichtaanval op de voet, voorlopig blijft hij aan mijn been.