« BBQ met Piet en Emmie | Main | Kleine dingen »

Heteluchtballon

Het mooiste onderdeel van mijn camera is de 18x optische zoom. Daar kun je dingen zo dichtbij mee halen, het is gewoon ongelofelijk. Zojuist, het was om en nabij 20:45, hoor ik buiten een soort van hard gezucht. Het heeft wel iets weg van Darth Vader in doodsnood.

Als ik de tuin in loop, komt er net een grote luchtballon aanvliegen. Hij vliegt laag, vermoedelijk op 15 20 meter en komt recht over onze tuin heen. Snel roep ik Luchiano (013) en vanuit het slaapkamerraam kijken Lucy en Diana (5) die net gedoucht wordt. Van de mensen in het mandje kan ik bijna de neusharen tellen en dat terwijl ik mijn leesbril op heb.

Het is een mooi gezicht, we kunnen van onderen zo in de ballon kijken en zien de vlammen de hete lucht verwarmen. De mensen in het mandje, ook wel ballonvaarders genoemd, zwaaien enthousiast. Dan verdwijnen ze over ons dak richting de scherpe kerktoren van Rijen.

Sjonge, wat kun je mooie foto's maken met 18x optische zoom van een laag overvliegende heteluchtballon. Jammer alleen dat de camera op zolder ligt. De ballonvaarders hadden hem me praktisch aan kunnen geven.

Comments

Ja, maar je hebt het toch woordelijk vastgelegd, en vaak is dat mooier dan met beeld.

Ik vind 15, 20 meter wel heel erg laag.
Hier vloog onlangs laag een vliegtuig over.
50 meter.

Een leuk idee, dat de mensen in de ballon naar jullie stonden te zwaaien.
CasasPa

Met die hoogte is het passeren van de kerktoren een makkie.
De camera ligt nu beneden?

@Renesmurf: Met woorden kan ik slechts 12x inzoomen, maar het mooie is dat de lezer het plaatje invult, #creativiteit. Het was ook heel laag, om de vijf seconden spoot de ballonpiloot een shot vlammen in de ballon om niet in mijn tuin te kelderen.
@CasasPa: Er zijn mensen die een ballon afhuren om naar ons te zwaaien, hoe populair kun je zijn.
@Piet: Vanmorgen nog even gekeken, maar er hangt geen ballon aan de kerktoren van Rijen. De camera ligt nog steeds boven.

De lezer vult idd de rest zelf wel in. Ik moest door de beschrijving van die zucht van Darth Vader meteen denken aan de ballonvaart die ik ooit heb gemaakt.

@Irene: Kennelijk is het een goede vergelijking, of heeft het lezen van de titel je misschien onbewust geholpen?