« 2011 is begonnen | Main | Een tip, een flop en een weetje »

Het OV en De Druppel

Voor het eerst met de trein naar het werk, dat is wel even wennen. Om 06:45 uur rijd ik met de auto, na even krabben, naar het station. Er staan al best veel mensen op het perron te kleumen. Acterend een ervaren forens te zijn loop ik kalmpjes naar de kop van het station, in de wetenschap dat de trein richting Den Bosch altijd een stuk doorrijdt. Nou ja, altijd. Dat deed hij afgelopen donderdag. Met enige moeite weet ik me te beheersen geen foto's te nemen van de informatieborden, immers dan zakt men als wannabe ervaren forens toch flink door het ijs.

Mijn potentiele medereizigers observerend loop ik een eindje terug. Hé, wat zie ik nu? Bijna iedereen heeft een gratis krantje onder de arm! Een Metro, vermoed ik. Waar kan men die krijgen? Die vraag brandt op mijn lippen, maar ik stel hem niet. Als de trein het station binnendendert, het is niet de beloofde Sprinter maar een oud en geel exemplaar, zoek ik een lege coupé. Mijn eerdere niet-vragen wordt beloond, op de bank liggen een Metro, een Spits en een De Pers.

Snel zet ik mijn nieuwe leesbril op. Grote genade, wat een verschil. Ik kan gewoon de krant weer lezen en zelfs het schermpje van de telefoon is op normale afstand te ontcijferen. Het is gewoon heerlijk! Te vroeg naar mijn zin, na ongeveer 29 minuten, bereiken we Den Bosch. Vijf minuten later loop ik het gebouw van Brabant Water aan de Magistratenlaan 200 binnen. "De beste wensen, Vida", roep ik naar de knappe receptioniste.

Geroutineerd houd ik mijn Druppel voor het toegangsdevice. Het ongelofelijke gebeurt: de toegang wordt mij geweigerd. Mij! Het is gewoon niet te geloven. Drie jaar lang mag ik als externe het gebouw in en uit naar believen en op de eerste dag als vaste medewerker kom ik er niet meer in. Wat blijkt, er is mij een nieuw personeelsnummer toegekend en dat is nog niet aan de Druppel gekoppeld. Een uurtje later is de zaak geregeld.

"Hoe voelde u zich toen uw Druppel weigerde?", vraagt een denkbeeldige journalist. Tsja, ongeveer als opgesloten in een carrousel met ceintuurs. Zoiets, ja.

Comments

Nou ja, je kan dan wel lezen met je bril. Maar om dat nou een krant te noemen, mwa.

Je komt er pas in als alles klopt, zo hoort het dus ook.

Dat is toevallig. Bij Cordares kwam een collega die per 1-1 van externe een interne is geworden hetzelfde.
Heb jij ook leuke opmerkingen gehoord over "welkom" en zo?

@Renesmurf: Als iemand jarenlang blind is geweest, wordt hij zelfs blij van Gerard Joling op SBS6.
@Piet: Procedures werken overal hetzelfde, dat blijkt maar weer. Leuke opmerkingen heb ik voldoende mogen incasseren.

Zoiets zou toch zomaar de Druppel die de Emmmer doet overlopen kunnen zijn voor een ontevreden werknemer, woehaha.

@Laurent: Je hebt helemaal gelijk. Maar je ertegen verzetten is als Water naar de Zee dragen.
@Bout: Ongelofelijk, ik had niet gedacht dat er nog nieuwe priesters bij kwamen.