« Met de Spider naar Carrť (26) | Main | Peugeot? Doe maar een Porsche »

Rijen D4 - Viola D3 3-4

Tot opluchting van sommige lezers (m/v) van het CasaLog is de voetbalcompetitie voorjaar 2010 vandaag geŽindigd. Er komt een toernooi op 30 mei en nog wat dingetjes, maar het ergste leed lijkt te zijn geleden. Vandaar dat we er vandaag maar eens inkletsen met een extra lang verslag van die laatste, gedenkwaardige voetbaldag.

In Nederland is het algemeen bekend dat het een zontechnisch uitstekend weekend betreft. Ondanks het vroege tijdstip dat we in de kantine van vv Rijen aanwezig moeten zijn, namelijk 08:15 AM, weet ik Lucy en Diana (3) over te halen mee te gaan om de verrichtingen van De Nieuwe Afellay (DNA) gade te slaan. In de kantine is het gezellig druk en achter glas zelfs behoorlijk warm.

Als onze jongens zich al aan het omkleden zijn komt Viola de kantine binnen. Wij gaan dan alvast naar buiten, aan mij is gevraagd de officiŽle teamfoto te maken. Gek eigenlijk dat Feyenoord nog niet heeft gebeld. Om kwart voor negen moet de wedstrijd beginnen, maar alleen de spelers van Rijen D4 staan op het veld. Er is geen scheidsrechter en geen tegenstander. Doen die er zo lang over om zich om te kleden? Neen, het blijkt dat Viola de grote tas met voetbalkleding is vergeten. Iemand is uit Alphen onderweg, maar dat kan zomaar een half uurtje duren. Het was trouwens notabene de aanvoerder die kennelijk belangrijkere dingen dan voetbalshirtjes aan zijn hoofd had, even later staat hij er weer stoer bij.

Op de voorgrond van die foto staat Tom Taekema. Ik zeg dat er maar even bij want uit onderzoek is gebleken dat meerdere spelers van Rijen D4 mijn foto's gebruiken voor hun Hyves-pagina. Nou, ze doen maar. Te zijner tijd ga ik hun ouders nog wel "sue-en". Totdat Viola er is zijn onze jongens druk met de warming-up. Diana (3) heeft in de kantine een lolly gekocht, driemaal raden welke kleur. De traditionele Rijense rijtjesfoto ziet er deze keer ietwat ongeorganiseerd uit en is ook niet helemaal compleet. We zullen het ermee moeten doen.


24.04.2010: Elftalfoto Rijen D4 voorjaar 2010, 3e klasse D307. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Johan Taekema (leider), ÷mer Celik, Huub Willemen (trainer), Hasan Ali Toker, Alperen Arslan, Tjeu Dekkers, Marco Fischer (leider), Ivar van Iersel, Daan Bourgonje, Martijn Houtepen, Rik van Opstal, Ton van Opstal (trainer)
Onderste rij: Mike van Hees, Tom Taekema, Wesley Fischer, Luchiano Nijhuis, Jorg Mallens, Jaap Evers, Fas de Koning, Kevin Akkermans


Als intermezzo de Hyves-foto voor Daan en Tjeu, over de betaling praten we later. Okay, Viola D3 staat ook op het veld. Nu is het wachten op nog slechts ťťn man, de scheidsrechter. Ah, daar komt hij al aanrennen. De wedstrijd begint en onze reservebank is vol, immers alle zestien spelers zijn aanwezig. Bij gebrek aan zitplaatsen kruipt Ivar op het dak. Wellicht is dat een betere plek dan het veld want Rijen D4 bakt er bijzonder weinig van. In de 11e en 12e minuut scoort Viola gemakkelijk en staat met 0-2 voor. Even later wordt het zelfs 0-3. Gelukkig weet Martijn er 1-3 van te maken na een prima assist van Luchiano (12) en dat is meteen de ruststand.

24.04.2010: Alperen werkt de bal prima weg maar kan niet voorkomen dat Rijen D4 met 3-4 ten ondergaat tegen Viola D3. Klik voor groter.Omdat de wedstrijd te laat begonnen is rusten de jongens vijf minuten op het veld. In de tweede helft speelt Rijen niet veel beter maar na een voorzet van de hard werkende Mike schiet Rik de bal prima in het doel, de aansluitingsgoal is gemaakt. Zes minuten voor tijd scoort verdediger Jorg de 3-3 en het kan nu allebei de kanten op gaan. De familie Van H., niet geheel toevallig ook de beginletter van het woord Hooligan, roert zich langs de lijn en geeft vrijmoedig commentaar. Het mag echter niet baten, in de laatste minuut haalt Viola de volle winst binnen en dat is niet eens onverdiend.

Ach, er stond niet echt meer iets op het spel. Rijen D4 is als voorlaatste geŽindigd in de derde klasse D307. De jongens zijn met hun hoofd al bij heel andere dingen en vermaken zich met Diana. Omdat het de laatste wedstrijd is trakteert de leiding op patat met frikandel of iets anders. Heel gek, maar de ouders die het team door dik en dun hebben gesteund met hun aanwezigheid op trainingen en wedstrijden, die de shirtjes hebben gewassen, voor vervoer hebben gezorgd enzovoorts, enzovoorts... die krijgen mooi niks! Nou ja, dat is wel goed voor de lijn.

In afwachting van de patat speelt Diana even voor fotograaf en weet Jan - Hooligan - van Hees er mooi op te zetten. De patat komt op tafel. Luchiano kiest voor de tafel met Wesley en eet broederlijk samen met zijn zusje. Het is een leuke voetbalochtend en voldaan rijden we naar huis. Waar we erachter komen dat Luchiano zijn jas is vergeten, we mogen nog even terug. O ja, Martijn jouw trainingsjack ligt ook bij de gevonden voorwerpen.

Scoreverloop Rijen D4 - Viola D3 3-4:

11 0-1
12 0-2
23 0-3
24 1-3 (Martijn)
41 2-3 (Rik)
54 3-3 (Jorg)
60 3-4

Uitslagen en stand tot voor de wedstrijd.

Alle posts over Rijen D4 in het seizoen 2009-2010 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4 2009/2010.

Comments

Voor mij valt dit niet in de categorie leed ...

Wat een schitterende foto van het duo, veilig bij bro op schoot!

Waar het hart vol van is loopt de mond van over.
En een weblog is ook een mooi naslagwerk, das het mooie.

@Henk: Maar jij bent dan ook een CasaLog lezer (m)!
@ANila: Ja, en dan kreeg ik ze er van die afstand niet eens helemaal scherp op. Maar Luchiano zorgt echt heel goed voor zijn zusje.
@Renesmurf: Helemaal eens en niets aan toe te voegen.

Zonder ouders en/of vrijwilligers is zo'n club helemaal nergens. Maar je doet het toch niet voor de patat, neem ik aan?

@Els: Klopt, soms zijn het bijna fulltime banen die door vrijwilligers worden ingevuld, petje af! Neen, ik deed het niet voor de patat. Al zag die er wel erg lekker uit.