« Wilders en de Nachtegaal | Main | Ik ben hier! »

El Sapo El Sapo (50)

1.

Verliefd
Tijdens haar verblijf in Nederland heeft Sugey voornamelijk het enerverende Rijen gezien. Samen met Lucy loopt zij elke dag een rondje van ongeveer 9 kilometer. Tijd om eens naar een iets grotere stad te gaan. Zaterdag rijden we naar Breda en daar proeft Sugey voor het eerst van haar leven de Hema-worst. Ze vindt hem lekker. Als de dames een schoenenzaak inlopen blijven Luchiano (11), Diana (3) en CasaSpider (32x) buiten wachten.

In een etalage ziet Luchiano haar en ineens is hij verdwenen. Tot mijn verbazing staat hij even later in de etalage naast zijn nieuwe liefde en lijkt zielsgelukkig. "Eigenlijk helemaal geen slechte keuze, zo'n mooie pop", mompel ik in mijzelf. Later drinken we wat op het terras van Café Vulling. Diana loopt rond en ziet twee jongetjes. Op de ene (helemaal rechts op de foto bijna het beeld uitrennend) is zij direkt stapelgek. Ook zij heeft haar liefde voor een dag gevonden.

Als we terug naar huis rijden moet Lucy ineens ontzettend plassen. We maken een noodstop bij, hoe toepasselijk, Brabant Water in Breda waar zij achter een vrachtwagen haar blaas leegt. Welk een opluchting nadien.

2.

Voetbal
's Avonds is er voetbal op televisie, IJsland-Nederland. In de eerste helft speelt Nederland verrassend goed. Luchiano stelt een interessante vraag: "Is dit vrijwillig?" "Neen, ze worden gedwongen", antwoord ik. Maar hij bedoelt natuurlijk vriendschappelijk. Uiteindelijk wordt het 1-2 voor Nederland. Heel knap, maar toch begrijp ik er niets van hoe wij op de tweede plaats (Mirror) van de Fifa Wereldranglijst terecht hebben kunnen komen. Een team dat jarenlang geen halve finale heeft gehaald op een EK of WK hoort daar niet thuis. Also sprach CasaSpider.

3.

Déjà vu
Sommige dingen heeft men al eens gezien of meegemaakt, zo lijkt het. Het voordeel van een blog is dat deze dingen vastliggen. Neem nu bijvoorbeeld ons terrasbezoek aan Café Vulling. Daar zaten wij ook op 11 oktober 2008 en het is echt niet zo dat Café Vulling onze stamkroeg is. Integendeel, dit was pas de tweede keer. Maar wat is nu het bijzondere? Die avond speelt het Nederlands Elftal thuis tegen... IJsland. We winnen met 2-0 en Michel Vorm is blij dat hij de drankjes uit de minibar niet zelf hoeft te betalen.

Een iets minder spectakulair Déjà vu is dat Lucy al eens eerder ontzettend moest plassen. Dat gebeurde bijvoorbeeld tijdens de Curacao Airshow bij Caracasbaai op 2 september 2001. Zie hier het bewijs.

4.

Blaffen
Nederlandstalige honden blaffen zo: "Waf-woef" of gewoon "Waf-waf". Spaanstalige honden verstaan hier niets van en blaffen als volgt: "Hau-hau". Er zijn van die momenten dat men verder niets meer wil zeggen.

Comments

Ja, en Curacaoenaars horen de hond Wau-en. E Kachó, ta Wau pa loko hinter dia, swa. :)

Plassen hoort op een wc te gebeuren, en die zijn echt overal. Het rioolstelsel in nederland is prima voor mekaar!

Blaffende honden bijten niet, niet tijdens het blaffen.

sjonge, dit betekent vast iets, van café Vullings en NL-IJsland...
maar wat??

Madre de Dios, ben hier even niet geweest en dan zie ik ineens dat het je gelukt is om Sugey te laten overkomen. Felicidades.

Ps, er zijn heel wat vrouwen die elke dag een rondje van ongeveer 9 kilometer moeten lopen/rennen.
Ik denk niet dat Lucy (jou vrouw) en Sugey dat zo erg nodig hebben.

Nan tin tailla, y no tur kos na unu.:)

@Bout: Toen ik naar Curacao verhuisde vertelde men dat er twee types airco zijn, binnen- en buitenmodel. Het nadeel van het binnenmodel is dat het meer herrie maakt, het voordeel dat men de honden minder hoort. Bij het buitenmodel vice versa. En het klopte nog ook!
@Renesmurf: Overal is iets teveel gezegd. En vrouwen hebben een zwakkere sluitspier, dat is algemeen bekend. Bijten gaat in het Spaans hetzelfde als in het Nederlands, vermoed ik...
@Pascale: Het is niet Vullings maar Vullig en dat betekent zeker wat maar ook ik heb geen idee wat precies...
@Anonymous: Het CasaLog kan men maximaal drie dagen overslaan, dat blijkt maar weer...
@Bout: Ach, zo heb ik tenminste anderhalf uur rust... :-)

Mijn zoonje doet idd nog steeds de Antiliaanse hondenblaf na.
Sterker nog, onze hond hebben we meegenomen naar NL en die blaft (echt waar) Hau-Hau!!!

De eerste helft was grandioos maar het zou me niet verbazen als Oranje de tweede helft onder dwang heeft gespeeld.

Luchiano maakt op de foto van het terras geen gelukkige indruk. Heeft de pop hem laten zitten?

Luchiano heeft smaak! Net zoveel als mijn kleinzoon (4 jaar!) die op een moederdagcadeautje gemaakt op de kleuterschool moest zeggen wat hij het mooist/liefst van zijn mamma vond. Hij zei: "Ik vind het leuk als mijn mamma een kort rokje met hoge hakken aan heeft, dan zijn haar benen zo mooi en dan loopt zij zo leuk." Hoe zo Zuid-Amerikaanse man (half Surinaams)?

Vergeet ik toch helemaal te zeggen dat ik het zo leuk voor jullie vind dat Sugey er is! (Hoe spreek je dat uit?)Veel plezier, maar als ik naar de foto's kijk, lukt dat vast wel.

Sorry Casa, maar heb je dit (fabeltje) al gehoord?

Volgens Ahmed Aboutaleb, zijn Antillianen crimineler dan Marokkanen en hebben ook een "lagere IQ" dan Marokkanen...

http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_57753.php

@Cerito: Hij is en blijft een echte Yu'Korsou. Jullie hond heeft een cursus Spaans gevolgd, dat kan niet anders...
@Piet: Onder dwang of ze hebben in de rust de Champagnefles al geopend. Het is inderdaad niks geworden tussen Luchiano en de pop, ze was al verliefd op de mannelijke pop in zwemkleding aan de overkant...
@Giensie: Haha, die is er vroeg bij. Ja, of het moet zo overduidelijk zijn als zijn moeder voorbij paradeert... ;-)
Sugey spreken wij uit als "Soe Hei".
@Bout: Bedenkelijke teksten, maar die wil ik eerst wel in het origineel lezen/horen. Heb je een link?

Zijn moeder is mijn dochter, natuurlijk is zij mooi!!