« In een film geen salonremises | Main | Zaterdag 07-07-07 »

El Sapo El Sapo (40)

1.

Eerst de ziekenhuissoap Medisch Centrum Curacao met de verdwenen Röntgenfoto's. Vrijdagmorgen wilde ik tenminste de Röntgenfoto's van 18 juni digitaliseren en haalde ze uit de gele envelop. Wat bleek na grondige bestudering? Het ene vel met twee foto's is van 18 juni en het andere van 20 juni. Zit de secretaresse van dokter Maarten Taams voor niets alle enveloppen met foto's open te maken en na te kijken.


06.07.2007: Röntgenfoto's van CasaSpiders polsje met bijzondere achtergrond. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Dokter Taams is in de week dat mijn gips eraf mag op vakantie. Daarom heeft hij me een verwijsbrief gegeven voor dokter Berry die me vervolgens door kan verwijzen naar het Sehos om het gips te verwijderen. Toen ik dokter Berry belde voor een afspraak omstreeks 25 juli werd mij medegedeeld dat ook hij op vakantie gaat. Men kan maar beter niet ziek worden in de zomer.

Maar wie haalt nu mijn gips eraf? Ik zie het al voor me straks bij het Sehos. "Neen meneer Spider, zonder verwijsbrief zagen wij dat zaakje niet open." Ik overweeg Yves Cooper mee te nemen, die kan er wellicht een leuk item voor het journaal van maken. Voorlopig is het nog niet zover, dokter Taams is op zoek naar een andere vervanger en schrijft een nieuwe brief. Dinsdag weten we meer.

2.

Eens komt het moment in het leven van (bijna) ieder kind waarop het klassieke Einstein-probleem in enige vorm tot leven komt: Als ik mij in een rijdende trein bevind, beweegt dan de trein door het landschap of schieten de landerijen onder de stilstaande trein door? Zoiets toch.

Luchiano zit nu in deze fase en schrijft erover. Na lezing kan ik niet anders dan concluderen dat niet de hang naar wetenschap zijn drijfveer is geweest maar ordinaire luiheid. En daar is niets mee.

3.

Steeds meer kanalen vielen weg van onze TDS-box, een soort van draadloze kabeltelevisie. Overdag konden we naar drie zenders kijken, 's avonds werden het er een paar meer maar het hield niet over. Toch maar eens TDS gebeld. Normaliter duurt het een week voordat er iemand komt kijken maar deze keer hoefden we slechts drie dagen te wachten.

Toen ze langskwamen waren Luchiano (9) en ik even weg. Lucy belde me dat de TDS-box kapot was, dat ze hem mee hadden genomen en misschien diezelfde middag een nieuwe kwamen brengen. "Vanmiddag wil ik die nieuwe", zei Lucy, "ik ga niet het hele weekend zonder televisie zitten."
"Misschien", antwoordde de TDS-medewerker.

Uit ervaring (zie onder 3) weten wij dat dat de standaard policy is. Waarom hebben die mannen eigenlijk niet een voorraadje nieuwe TDS-boxen in de auto liggen? Om half zes hoorde ik een auto voor de deur. Het was TDS met een nieuwe box. Tien minuten later konden we zenders zien die al maanden geleden uitgevallen waren.

4.

Vandaag vrijdag is de dag dat de Eilandsraad zich uitspreekt over de Slotverklaring. Alle signalen staan op groen, de FOL die eind november tegenstemde heeft nu als coalitiepartner van PAR en PNP toegezegd voor te stemmen. Het debat is live op televisie te volgen. Zojuist was Urvin Macaay (MAN) aan het woord maar hij werd onderbroken door Gezaghebber Lisa Richards-Dindial.

Zij verzocht alle aanwezigen het gebouw te verlaten. Er was een bommelding binnengekomen. De situatie in de Ansinghstraat is explosief.

Comments

1)Kan je eindelijk van die gips af en zit je nu met een ander probleem. Mischien wordt het vandaag wel jou geluksdag (7-7-7)?
3) Snelle service van TDS/UTS? De wonderen zijn de wereld nog niet uit dus.
4) Kinderachtig dat het zo moet lopen. P.S: Ik heb een sterk vermoeden welk partij achter die bommelding zit.

1 Geweldig zeg met die foto's, ik lach me helemaal ziek!! Die doktoren zouden van elkaar moeten WETEN wanneer ze weg gaan. Maar goed dat dit probleem nu naar voren komt.

2 Luch is dus nog steeds lui. Hoe is het met Diana? Loopt zij nu helemaal los of behoort zij ook tot de luie mensen?

3 Het kan dus blijkbaar ook goed gaan op Cur, die TDS box is daar een bewijs van. Er zijn dus ook goede bedrijven. Ook ik heb goed nieuws, mijn begeleider heeft net zo lang doorgedrukt totdat de coördinatoren van het activiteitencentrum mij toezegden dat ik op kortere termijn dan een half jaar een plek in het AC krijg. Het duurt nog wel een tijdje, maar men heeft een oplossing gevonden waarmee ik tevreden ben. Zowel bij jou als hier in Nederland kan het blijkbaar ook meevallen.

4 Ik wacht met spanning op het eerstvolgende bericht over de slotverklaring. Ik houd het Casalog in de gaten

Een beetje laat misschien en in elk geval off topic (bovendien ben ik te lui om het op te zoeken — luiheid is een groot goed): wat betekent 'El Sapo' in vredesnaam?

(Nu zal ik wel de rest van de Spidergemeenschap over me heen krijgen, maar ik moet het weten. Vandaag nog, graag.)

Het helpt dat jullie op Curacao geen verwarming nodig hebben. Stel je voor dat de ketel kapot gaat, zit je ook nog 's in de kou
;-)

Trouwens, el sapo, is dat zo iets als een filosoof??
(ik denk aan het spaanse woord saber, wat weten betekent. Btw, mijn spaans is roestig, dus misschien zit er wel helemaal naast!

El Sapo betekent vrij vertaald zoiets als "van de hak op de tak springen." Het heeft iets met "de kikker" te maken, wat volgens mij de letterlijke vertaling is van El Sapo, Casa heeft wel eens een linkje gestuurd met die info. Als ik het niet goed zeg Casa, stuur dat linkje dan nog maar eens richting het Casalog, dan kunnen "nieuwelingen" zich daar nog beter over inlezen.

Zijn al die dokters met vakantie? jemig...

@Curacaoenaar: 1. Ik denk dat ik met het gips blijf zitten tot de heren doktoren terug zijn van vakantir. 2. Zo snel is TDS nog nooit geweest. Het gaat de goede kant op. 4. Echt democratisch is het niet. Got your clue... ;-)
Cyberjunk: 1. De secretaresse was in de war omdat ze naar mijn geboortedag keek en die is 18 op beide foto's. 2. Hij is meer als water en zoekt de meest logische weg. 3. Complimenten voor TDS en voor jouw begeleider. 4. In de ochtendkranten was de uitslag niet bekend. Om twee uur vanmorgen waren ze nog aan het debatteren.
@René: Toch wil ik jouw luiheid niet stimuleren. Kijk in de rechterkolom onder Categories en klik op El Sapo. Scroll helemaal naar beneden tot de allereerste El Sapo post. Daar vind je de oplossing. Als je het snel doet vandaag nog... ;-)
@Giensie: Sommige mensen kunnen niet meer slapen als de airco het begeeft. Sapo komt niet van saber...
@Cyberjunk: Het is niet 100% correct maar ik reken het goed! Het linkje verwees naar de eerste El Sapo post...
@Pascal Summer: Enige coordinatie m.b.t. hun vakantieschema's is gewenst!

1: er zal vast wel een dienstdoende dokter zijn die dat klusje gaat klaren.

2 tm 6, maak daar aparte logjes van, of niet, zelf weten.

Als je instructies wilt geven moet je mensen niet op het verkeerde been zetten. Ook ik wou El Sapo 1 nog eens nalezen om te achterhalen waar ik niet helemaal correct was, al rekende je het goed. Die Categories zitten aan de LINKERKANT, ik kon ze rechts niet vinden. Ik haal die info die ik links gevonden heb meestal weg met de permalink ten gunste van mijn voorleesprogramma, dus geef voortaan wel de juiste instructie over de linkerzijde als je de lezers op de categories wilt attenderen.

Bij mij zitten ze rechts!

1. Op de bovenste foto aan de linkerkant zie ik wel heel veel verticale breuken......
Dat is niet zo best Casa!
3. Je krijgt zeker wel een flink bedrag teruggestort vanwege het maandenlang missen van kanalen?
4. Bommelding van Al Grappa...

3: Iets moet eerst goed kapot zijn voor het weer helemaal gemaakt gaat worden.
Echt iets menselijks.

Onze afzuigkap stand 2 en 3 zijn al jaren stuk, maar die het meeste lawaai geeft doet het altijd nog!

Vreemde lichtbak.

@Renesmurf: 1. Jij bent een rasoptimist. 2-6. Neen, daarvoor heb ik juist El Sapo uitgevonden.
@Cyberjunk: Het is in ieder geval de bedoeling dat de Categories rechts staan. Waarschijnlijk is jouw beeldschermresolutie zo laag (640x480 of lager) dat de rechterkolom ergens links beneden terechtgekomen is. Ik hoop dat je niet te lang hebt gezocht... ;-)
@Giensie: En zo hoort het ook!
@Angel: 1. En wat dacht je van een tuinhek en een Toyota in je gewricht. 2. Helaas, dit is een geval van vette pech en bij gebrek aan concurrentie is er weinig keuze. 4. Uiteindelijk is er toch gestemd waarover later meer.
@Renesmurf: 3. Vaak is dat inderdaad zo. En toch, als je die afzuigkap laat repareren zeg je sat hadden we veel eerder moeten doen!
@Brillie: Die lichtbak is bijna zelfs raar...

ik ben definitief fan van je zoon. Wat een pointe, wat een clou!

@Louter: Zelf stond ik ook versteld. Wanneer verzin ik nou eens zo'n clou!

LOL dat was het eerste dat ik dacht, een auto in je pols is ook wel stoer...ik zag niet dat het een toyota was... zo'n gekkie ben ik nu ook weer niet he :-)