« Lekkerbekjes | Main | Bouties badspeeltjes »

Met de Spider naar Carré (9)

Het is op de kop af een jaar en een dag geleden dat we voor het laatst naar Carré zijn geweest. Tijd voor cultuur op het CasaLog.

Situatie: Luchiano (8) heeft nu al een paar weken vakantie. Op zich is dat leuk, maar zo nu en dan sluipt de verveling erin. Hij gaf zelfs aan de school te missen. CasaSpider zit op een ochtend op zijn werk. De telefoon gaat, het is Luchiano.

Luchiano: "Hallo papa. Ik ben vanmorgen bijna uit mijn bed gevallen."
CasaSpider: "Sjezus! Hoe kon dat nu gebeuren?"
Luchiano: "Wel, ik was aan het omrollen en kwam toen precies bij de rand van het bed. Toen ik mijn ogen opendeed zag ik niet de matras, maar de diepte. Ik schrok!"

CasaSpider: "Sjezus, wat een verhaal. Kun je dat misschien opschrijven, dat is leuk."
Luchiano: "Hmm... ik vind schrijven niet leuk dat weet je toch."
CasaSpider: "Ja maar, je zegt zelf dat je de school mist. Dit lijkt een beetje op dictee, dan is het net of je op school bent."
Luchiano: "Ja maar, ik mis eigenlijk vooral de pauzes."

Doek.

Comments

hehehehe hij snapt ut :)

:-)
klapklapklap..

More more! :-)

Die is snugger!! Maar even iets anders, je zegt dat hij een hekel heeft aan schrijven. Wat bedoelt hij eigenlijk? Heeft hij een hekel aan verhalen schrijven? Of heeft hij een hekel aan MET DE HAND schrijven? In het eerste geval snap ik zijn reactie, in het tweede geval moet je hem achter de computer neerzetten. Dan komt het vanzelf wel. En als hij zuchtend en steunend bezig is met een verhaal en het schrijven verveelt hem even? Zeg dan dat hij even mag pauzeren.

we want more!

.. toegift .. toegift .. toegift ..

Stapelbedden zijn gevaarlijker dan men denkt. Je kunt zo een schedelbreuk aan overhouden!

Briljant!

@Xaviera: Ja, hij wel. Nu wij nog...
@GJ: Luchiano neemt het applaus dankbaar in ontvangst...
@Cockie: Sorry, de acteur is momenteel doodmoe en dringend aan een pauze toe...
@Cyberjunk: Beiden. Luchiano houdt niet echt van met de hand schrijven, maar ook verhalen op de computer intikken is niet bepaald zijn hobby. In MSN stuurt hij het liefste 'winks' en verder zijn control-c en control-v zijn grote vrienden...
@Tashita: Volgende maand is de volgende voorstelling...
@Henk: Je bedoelt Queremos mas!
@Boutie: Je bedoelt dat stapelbedden soms onverhoeds aanvallen?
@Carin: Dank je, namens onze steracteur...

.. si .. por supuesto ..

School missen is ziekelijk, hij moet inderdaad vaker achter de computer!
Computeren is leuk!
School niet!

Multo benne!!!

Prachtig! Ik kan niet wachten totdat Diana ook mee gaat doen met jullie conversaties

Slimme jongen!!
Net zo bij de hand als die zoon van me!!

@Henk: :-)
@Renesmurf: Wat een uitroeptekens! je punt is duidelijk, je zou een leuke vader zijn... :-)
@Cerito: We zijn weer van alle talen thuis...
@Don Amaro: Ik ook niet, maar tot nu toe komt er nog niet veel zinnigs uit. Dat wordt gelukkig gecompenseerd door haar leuke lach...
@Donna: Wordt het niet eens tijd voor een paar leuke anekdotes?

LOL Dat is wat de meeste kinderen missen denk ik van school, pauzes en leuke dagen enzo. Hoewel, ik vond school echt heel leuk tot mijn zeventiende zo. Toen kreeg ik de pest aan het schoolsysteem en was het wel gedaan.

Gedaan met het leuk vinden dus, heb het netjes afgemaakt en ben netjes gaan studeren :)

en hij zingt ook nog eens leuk (herinnert zich rosita nog)...ik zie een cabaretier aankomen :-)

ik hoop dat de pauze niet te lang duurt, laat het doek maar weer open gaan.
Zeg vooral tegen Luchiano dat ik nu heel hard aan het klappen ben voor hem (en een beetje voor jou). CasasPa

quote:Luchiano: "Wel, ik was aan het omrollen en kwam toen precies bij de rand van het bed. Toen ik mijn ogen opendeed zag ik niet de matras, maar de diepte. Ik schrok!"

Casa, ik ken een geval van een kind die van een stappelbed (he he) gevallen is en hieraan een schedelfractuur heeft opgelopen.
Maar goed, je mag mijn advies onderschatten. Jouw zoon belde je niet voor niets op. Hij was geschrokken!
Ga maar met een kinderarts praten en je zult jouw oren niet geloven. De meeste ongelukken gebeuren nog altijd in en rond het huis.

@Cinner: Het spelen met zijn vriendjes in de pauze is inderdaad wat Luchiano het meeste mist. Wat is er eigenlijk op jouw 17e gebeurd dat je opeens de school niet meer leuk vond?
@Paola: Misschien de Oudejaarsconference van 2022... :-)
@CasasPa: Bijna elke dag heeft Luchiano wel een een-acter, dus al te lang kan het niet duren. Een kwestie van goed opletten van mijn kant...
@Boutie: En toch slaapt Luchiano in een gewoon bed en niet in een stapelbed. Maar hij is er al een paar keer uitgevallen. Dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren is zeker. Vooral op natte plaatsen als de badkamer, voor je het weet struikel je over drie badeendjes... ;-)

Het begon al wat eerder denk ik. Ik ging op mezelf en trof docenten aan in de kroeg. Waarvan een me gerust probeerde te versieren alsof het in vrije tijd wel kon ofzo. Verder vond ik het schoolse nogal belachelijk. Het was alsof je gedwongen op school zat en een docent van nature respect moest krijgen en dat gaf mij veel weerstand (al vanaf mijn vijftiende denk ik). Toen ik uit huis was, in 6 VWO zat en de conrector mijn moeder ging lastig vallen omdat ik een uur niet geweest was, was het wel gedaan. :)

@Cinner: Dat verklaart inderdaad wel het een en ander. Jammer dat het zo gelopen is...