« Homohuwelijk in de Cariben | Main | Guantanamo Bay »

Eerste tand tanden eruit

Op 15.01.2005 verloor Luchiano zijn eerste tand, bij Pleincafe Wilhelmina!Het zat er al een tijdje aan te komen. Een van Luchiano's ondertanden was aan het wiebelen. Hij kon er niet afblijven met zijn tong, waardoor de tand nog losser zat en dat zal juist wel de bedoeling van de natuur zijn geweest.

Zaterdagavond zaten we voor het eerst sinds weken weer eens bij Pleincafé Wilhelmina. Aan de Triple van La Trappe. Luchiano (7) was met zijn tong met zijn tand aan het spelen.

Tevens wilde hij de losse tand aan het voltallige barpersoneel laten zien. In zijn belevingswereld was er op dat moment niets interessanter dan zijn losse tand.

"Mag ik hem eruit halen?", vroeg Luchiano opeens. Dat verbaasde ons een beetje, we dachten dat hij er bang voor zou zijn.

Bij America's Funniest Home Videos hebben wij een aantal leuke filmpjes gezien omtrent het verwijderen van tanden met behulp van honden, deuren en andere hulpmiddelen.

Luchiano trok zijn eigen tand eruit. Gefascineerd keek hij naar het kleine witte stukje. Toen ging zijn tong door het gat dat achtergebleven was. "Hé, dat voelt heel raar!" en "Hé, ik kan mijn lip naar binnen zuigen!" Hierna moest het voltallige barpersoneel het gat zien.

De tand naast het gat zit ook al een beetje los. De kleine man gaat een nieuwe fase in!

Update 16.01.2005 / 13:41
Het gaat hard met de nieuwe fase. Om 13:30 verwijderde Luchiano eigenhandig de wiebelende tand die zich naast het gat bevond. Het bloedde even flink, maar dat was snel afgelopen.

(Foto Luchiano zonder TWEE tanden)

Wij vermoeden dat hij later tandarts wordt.

Comments

En als Luchiano straks heel oud is zal dit zich weer herhalen... ;-)

Ik schrok me rot toen ik de rss-feed las!
Ik dacht dat de tanden bij CasaSpider zelf al uit begonnen te vallen!
Of heb je al een kunstgebit?

aaah dat ziet er altijd zo schattig uit...ik wiebelde er ook altijd mee en trok ze er altijd zelf uit..niemand mocht in de buurt komen :-)

@Theo: Dat zal ik waarschijnlijk niet meer meemaken... :-)
@Victor: Hartelijk dank voor je bezorgdheid. Neen, ik heb nog geen kunstgebit. Dat kan ik niet betalen!

@Paola: Het werkwoord wiebelen is volgens mij door jou uitgevonden... ;-)

Herkenbaar!
Ik heb ze nog in een doosje, goed bewaard.

Aaaah, mijn vader heeft die van mij nog. Inclusief schema met in welke volgorde ik gewisseld heb en hoe ze eruit gevallen zijn. Uiteraard met alle data erbij! (Tsja, wiskundig type, mijn vader, dan krijg je dat...)
Het begin van een nieuwe fase he?

Hoe reageerde het barpersoneel? Als ik zoiets zou zien gebeuren zou ik het vertederend vinden. Het is in elk geval een teken dat jouw kleine jongetje groot begint te worden en naar alle waarschijnlijkheid bedoel je dat met die nieuwe fase.

@Renesmurf: Hoe groot zijn smurfentanden eigenlijk?
@Cynthia: Wat leuk van je vader? Ik zou me niet kunnen bedwingen er een filmpje van maken. Hoe dat allemaal gebeurd is... :-)
@Cyberjunk: Ik heb niet precies gezien hoe het barpersoneel reageerde. Ze hadden het wel erg druk. En inderdaad bedoelde ik dat met de nieuwe fase... :-)

Laat de pubertijd maar komen! Of zit er nog een andere fase voor?

Wouw, dat is al een hele fietsenstalling zeg! Als dat jong in dit tempo doorgaat, heeft ie aan het einde van de maand een tandloos bekkie...
Als bij ons één van de kinderen een tand verliest, komt 's avonds de 'tooth fairy' langs om een quarter achter te laten in het potje met de uitgevallen tanden. Kennen jullie ook een dergelijk gebruik?

Nog even dan kan die zo aan de beugel. Wel even laten leren dat de volgende reeks tanden er wel in moeten blijven zitten.

Is dat niet een beetje laat, op je zevende je eerste melktandje eruit?

IIRC verloor ik mijn eerste toen ik vijf was. Ik was er wel een stuk minder flink over dan Luchiano.

Dat dan weer wel.

Smurfentanden zijn niet groot.
Ze zijn klein.

@Mathijs: Het ene kind is sneller met lopen dan het andere, dus het zal met wisselen van het melkgebit dan ook wel per kind verschillen. Overigens vind ik vijf jaar extreem vroeg als dat wisselen dan al begint. Eerlijk gezegd had ik dat nog nooit eerder gehoord, maar iedereen ontwikkelt zich in eigen tempo en dat zal hiermee dus ook zo zijn.

@Piet: Neen, ik vrees dat de volgende fase echt de puberteit is...
@Henk(USA): Ook de tooth fairy is aan inflatie onderhevig. Volgens Luchiano behoort hij een dollar per tand te ontvangen!
@Brillie: Volgens mij is de beugel uitgevonden door de beugelmaffia. Ik probeer hem daar verre van te houden!
@Matthijs: Volgens mij is 7 jaar normaal. Luchiano is de eerste jongen in zijn klas (volgens hem). De meisjes zijn wel al aan het wisselen, maar zoals beend zijn meisjes overal eerder mee.
@Cyberjunk: Zo is het precies!
@Renesmurf: Ja, anders blijven ze haken in de waterkraan... :-)

grappig gezicht! ik kan me voorstellen dat hij er best trots op is. Ik vond het idee van Cinthia's vader wel erg grappig met dat schema. Maar ik denk dat Luchiano jou later ook erg dankbaar is voor de film LOTT (teeth idd; om maar in t thema te blijven)

Ik heb je filmpje maar niet bekeken. tanden die loszitten roepen bij mij een heftige reactie op. Net als een wond zien. Een vreselijke kiepmaag!!
Zelfs die van mijn eigen kinderen kon ik niet aanzien. En net als jouw zoon vonden ze het zo grappig om er mee te wiebelen in hun mond en dat dan te laten zien. Maar mijn reactie vonden ze ook wel leuk....erg veel en vaak;
he mam, kijk nou...en dan een lachsalvo

Ja das het begin van weer een nieuwe fase, ook weer leuk want ze hebben allemaal iets eigens. Ik vind wel dat hij het goed aanpakt en vind het een schitterende kerel om te zien.

@Pascale & Madelief: Helaas heb ik er geen film van gemaakt, dat was eigenlijk best een goed idee! Volgende keer dan maar... :-)
@Henk(ES): Erg leuk om te zien inderdaad hoe zo'n kind met allerlei nieuwe 'dingen' omgaat. Er staat ons nog wat te wachten!

Wat heeft de tandenfee uiteindelijk betaald? De gevraagde dollar? Luchiano vindt de Antilliaanse gulden maar niets? (Ik zou er nog graag wel één willen hebben.)

Anyway, ik hoop niet dat Luchiano nu in rap tempo zijn hele gebit gaat trekken.

Same here. Gisteren.

Oh verschrikkelijk! Ik heb er een trauma van overgehouden. Zodra onze tanden begonnen te wiebelen trok mijn vader het zelf eruit met een touwtje! Hij was bang dat we de tand zouden inslikken tijdens het slapen. Ik vond het eng en pijnlijk. Mijn moeder stond klaar met een beker met water en zout om onze (mijn broertje of ik) mond na te spoelen. Ik vind Luciano echt een held. Ik doe hem het (niet) na!

@Patrick: Luchiano heeft nu een "optie" op een dollar. Als we ooit weer eens naar Nederland gaan neem ik een Antilliaanse gulden voor je mee.
@Erwin: Dan is 'Zoon' er vroeg bij!
@Tashita: Nou, dan slik je die tand toch in. De volgende dag vind je hem wel weer 'ergens'... :-) Gelukkig is voor jou de tijd voorbij dat je het Luchiano na moet doen... ;-)

@Casa: Toch niet. Hij is ondertussen ook 7.

@Casa, oew dat vind ik leuk. Ja, overmaken heeft niet veel zin natuurlijk :)

Bewaar het tandje en laat er een leuk sieraad mee maken en geef dat aan je vrouw bij een speciale gelegenheid, zal ze vast blij mee zijn.