« Opgelicht bij Centrum | Main | Slytherin »

Scorcerer's Stone

Rechts naast mij loopt de Harry Potter video The Scorcerer's Stone uit 2001 net af. Luchiano (6) heeft er gefascineerd naar gekeken. Lucy en ik ook, gisterenavond, en dat had ik niet van mijzelf gedacht. Het is vast niet het enige ding, waarvan ik er zo'n beetje als laatste op Aarde achterkom dat het leuk is.

Harry Potter speelt Zwerkbal in de Scorcerer's StoneMet The Lord of the Rings is min of meer hetzelfde gebeurd. Toen leidde onze inhaalrace ertoe dat we het derde deel nog net in de bioscoop konden meepikken. Bij Harry Potter gaat dat ook lukken, want deel twee Chamber of Secrets uit 2002 staat voor vanavond op het programma. De video ligt al klaar.

Zojuist heb ik het halve internet met betrekking tot Harry Potter gedownload. Dat viel nog niet mee met mijn inbelverbinding! Schrijfster J.K. Rowling heeft hier echt een meesterwerk afgeleverd, al geef ik toe ietwat aan de late kant te zijn met deze opmerking. En dan heb ik het boek nog geeneens gelezen!

We hadden de Engelstalige versie gehuurd, zonder ondertiteling. Het is leuk om te zien hoe gemakkelijk Luchiano deze bepaald niet eenvoudige film toch grotendeels begrijpt. Termen als de Cloak of Invisibility rollen zo uit zijn mond, het resultaat van een paar jaar intensief Cartoonnet kijken.

De Scorcerer's Stone is op bepaalde momenten best spannend te noemen, zeker voor een zesjarige. Gek genoeg had Luchiano geen problemen met de soms gewelddadige scenes, zoals de driekoppige hond en het schaakspel aan het eind. Bij Finding Nemo durfde hij op soms niet te kijken, ja kinderen zijn vreemde mensen.

Inmiddels kijken wij reikhalzend uit naar de Chamber of Secrets!

Comments

Ik vond The Prisoner of Azkaban het aller- aller- allermooist.

@Cockie: Dan staat ons nog wat leuks te wachten!

Leukleukleuk, veel plezier met kijken! Ik ben The Prisoner of Azkaban aan het herlezen om even m'n geheugen op te frissen voordat we naar de film gaan :-)

Ga vrijdag naar The Prisoner of Azkaban en ben er benieuwd naar! Heb alle boeken inmiddels gelezen. Laatste deel (boek) was fantastisch!!

oooooooe lekker man.... ik verheug me zo op deel 3...al vrees ik dat dat nog wel even zal duren..... de boeken zijn geweldig Casa!! zoveel onderliggende grapjes en prachtig gevonden linkjes naar de dreuzelwereld..... hardop lachen soms..... dat komt in de films te weinig aan bod vind ik......verder vind ik ze prachtig hoor..... ik zou zo graag een tovenaar zijn....*zucht* :-)

Op de een of andere manier trekken die succesdingetjes mij niet. Ik heb ook Titanic nooit gezien.

Ik zit te wachten op het aftreden van Harry Potter van het CDA, maar dat zal schijnbaar nog wel even duren.

Ik heb laatst op Canal + The Chamber Of Secrets (NL) gezien, bah bah wat was dat saai zeg...