<img src="http://nl.sitestat.com/wegener/ad/s?adnationaal.nieuws.Postcode-Loterij-pure-angstzaaierij" width="1" height="1" alt="" />

'Postcode Loterij pure angstzaaierij'

ZWAAG - Bert Zandbergen (52) uit Zwaag wil een einde maken aan de Nationale Postcode Loterij. Hij vindt dat de loterij aanzet tot 'angstzaaierij'. Zandbergen is bezig met het inzamelen van handtekeningen. Deze worden aangeboden aan een 'invloedrijk persoon'.

Het zal je maar gebeuren: je hele buurt in de prijzen, maar jij
niet omdat jij geen lot hebt gekocht. Zandbergen: ,,Directeur  Boudewijn Poelmann van de Postcode Loterij heeft het letterlijk gezegd: 'Wij exploiteren angst. Angst dat de buurman  wél wint en jij niet'.''

Zandbergen zegt in het AD dat hij wil dat de wet op kansspelen zo wordt veranderd, dat je niet meer ongevraagd tot verliezer kunt worden gemaakt. (AK)
21/01/11 07u11
mailIcon printIcon | | Meer bookmarks |

Ads door Google

Postcode Loterij
Speel mee met de Postcode Loterij en maak kans op vele miljoenen!
Postcodeloterij.nl/mee_doen
De VriendenLoterij
Als jij wint, winnen je vrienden ook. Ga naar onze website!
www.vriendenloterij.nl

Jouw mening telt!

Deel jouw mening met de AD-bezoekers

 
1 van 2 volgende

23 reacties

AvB

De NPL zinspeelt steeds weer op het kopen van extra loten. En áls je dan een keer daar op ingaat, blijkt jouw postcode ¿vol¿ te zijn. En krijg je dus een niet-bestaande postcode toegewezen. Bij navraag blijkt dat er maar 300 loten in een postcode kunnen. En hebt u ooit Gaston of wie dan ook met een hele grote stapel enveloppen zien lopen en een wijk die dus ¿vol¿ is? Ik in elk geval nog nooit. Mede daarom heb ik dus loten opgezegd.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 08u03

Kritische Massa

Eindelijk iemand die het ziet . . Mooi he, ook onder het CDA reclame om te komen gokken in de bus. Gokken is verslavend en verboden in de bijbel. Ik biedt toch ook geen heroine aan via de telefoon en snailmail? . Nergens kun je over je daglimiet heen pinnen behalve in het HollandCasino, welkom in hypocriet NL

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 08u00

CV

Wat hier een rol speelt is dat je ongewild altijd al meespeelt. De keus is er om je winstkans te activeren. Als ieder mens vaste lottogetallen toegewezen zou krijgen, met de mogelijkheid wel of niet mee te doen is het precies hetzelfde. Pas dan wordt je met de neus op de feiten gedrukt of je wel of niet had gewonnen. Dat geeft het enigszins wel een dwingend karakter, en dat heeft de staatsloterij toch niet in zich.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u59

ach

NOG erger -- zij mogen ongevraagd aan iedereen post sturen. In telkens weer andere enveloppen zodat je denkt dat het een ECHTE brief is. HOE komen zij aan alle gegevens over mij ?? Hoe is het mogelijk dat ik deze bijna dagelijkse toestroom van hun enveloppen NIET kan stoppen, ondanks mijn veelvuldig verzoek aan hun ?? Een echte maffia en er nog voor uit komen dat zij angst versprijden. NIET NORMAAL ! ! ZIJ hebben alle rechten en JOUW gegevens en JIJ moet maar zien hoe je er vanaf komt.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u59

bjamri

Correctie: Bert Zandbergen wil geen einde maken aan de PCL. Hij wil dat loterijen in het algemeen geen persoonlijk kenmerk als lotnummer mogen gebruiken. De petitie kunt u steunen op http://loterijen.petities.nl

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u58

edina

Ik vind ook dat Zandbergen gelijk heeft. Ik ken enkele mensen die meespelen en als je vraagt waarom is de reden dat ze balen idd als de buren winnen en hun niet. Ik noem het psychologische (angst)chantage, op dit gevoel probeert de pc-loterij spelers te krijgen. Mijn steun heeft meneer Zandbergen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u57

nelis

ik ben het hier helemaal mee eens. Ik zie niet in wat dit met Martijn Krabbe te maken heeft, die is gewoon aan het werken. Maar het principe van de loterij en het feit dat je ongevraagd als verliezer kan worden aangemerkt is onacceptabel. Goed initiatief!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u57

Abraracourcix

Natuurlijk moet je een lot kopen om te winnen, maar als ik bij de loterij van de korfbalvereniging of staatsloterij besluit géén lot te kopen, wordt ik nergens meer in betrokken. Een ongewenste betrokkenheid die je wel creëert als je postcodes of geboortedata (idee?) als lot gaat gebruiken.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u56

gematigd-rechts

waar ben je bang voor dan, dat je wel of dat je geen prijs wint. troost je de kans dat je geen prijs wint is vele malen hoger dus of je nu wel of niet een lot hebt je zal waarschijnlijk nooit op tv komen bij zo'n postcode kanjer. En als je wel graag mee wil doen in het feest, dan koop je toch gewoon een lot, zo moeilijk is het echt niet hoor. Zo ben ik heel boos dat ik geen kans maak op een olympische medaille, oke ik ben ook geen sporter maar goed het lijkt me wel leuk.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u54

Kareltje te D.

Het probleem met de PC loterij is dat er aan leedvermaak wordt gedaan. De kans dat je verliest (je straat wint, maar jij deed niet mee) is gelukkig net zo groot als de kans dat je wint: bijna nihil. De echte verliezers zijn al die mensen die keer op keer meedoen, maar nooit wat winnen. En dat zijn er heel wat.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u51

Jeroen van Gend

Hoe kan je een verliezer zijn als je niet mee doet??? Volgens mij ben je pas een verliezer als je meedoet en niks wint. Alleen als je geen loten koopt weet je zeker dat je niks verliest/wint. . Toch ben ik het er 100% mee eens dat de manier van reclame maken niet goed is. Er wonen nu eenmaal veel 'domme' mensen in Nederland die hier vatbaar voor zijn. Over het format op zich valt te discusieren.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u50

Div3rsion

Overigens de hypocrisie van RTL. Postcodeloterij uitzend en indirect mensen loten/extra loten aandringen. En aan de ander kant Dubbeltje op zn kant utizenden, en daar tegen mensen zeggen, je moet besparen dus waarom zoveel loten bij een loterij kopen . Je hebt nog zoveel schuld af te lossen en dit is een onnodige uitgaven. Neem van mij aan dat juist die mensen juiste zijn gezwicht onder de druk van wat als de buren wel hebben en dan ben ik gelijk van schuld af.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u48

Peter DHH

Wat ik vooral irritant vind van de NPL is dat ik na de opzegging van mijn lot jaren geleden, nog bijna wekelijks in mijn email en brievenbuspost gespamd wordt door die club. Daarin verschilt deze club en zijn tactiek wel degelijk - op kwalijke wijze - van soortgenoten als staatsloterij.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u47

Henri Buitenzorg

Deze meneer Zandbergen heeft helemaal gelijk.Die Martijn Krabbe en zijn trawanten winnen zakkenvol geld met hun z.g. goede doelen loterij.Laat staan de directie en wat kost de organisatie niet? Die flutprijzen die ze in 100.000 fout en meer aan de z.g. winnaars geven ,zijn om het pappen en paaien.Je hebt een uiterst geringe kans op een grote geldprijs.Angst iets te missen is de meest succesvolle reclame methode

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u45

papa oliebol

Wat een lariekoek. zijn volgende stap is zeker: het afschaffen van de STER, waarna het afschaffen van de reclame in de kranten en de tijdschriften de cirkel rond maken. Ik wil ook wel zo'n lekker kippetje uit een tv-reclame (ik eet ook Philadephia!) naast me op de bank hebben. En dan kijk ik naast me ....... , wat een afknapper!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u44

Justus

Zandberge heeft gelijk ik doe ook mee maar in december moest ik een extra lot bestellen anders deed ik niet mee met de 15de trekking. Ik heb het niet gedaan maar liep wel met de gedachten maar wat nu als de straat prijs bij mij valt. staatlot, lotto en alle andere loten koop je anoniem die hoef je niet te delen met je buren.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u44

Div3rsion

Dit is nu precies de principiele reden waarom ik niet meespeel met de PC-loterij. Loten verkoop op deze basis is op zn minst onfatsoenlijk te noemen. Zelfs loten bezitter worden gepush om meer loten te kopen, want stel je voor je buurman krijgt meer dan jij. Het grootste probleem met deze loterij is dat een hele straat/wijk wint ipv individiueel lot, waardoor je verliezer bent als je geen lot hebt,maar zelfs met 1 lot voel al genaait als buur er 10 heeft. Gewonnen en toch verloren.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u43

Prinsheem

Helemaal met deze actie eens! Die Postcodeloterij moet verboden worden!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u39

angel33

Onder welke steen heeft deze man de laatste 30 jaar gelegen , als je een lot koopt kan je winnen en heb je geen lot dan win je niets dat snapt zelfs een kind

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u37

PeDrO

Weer zo'n geboren verliezer die niet mee wil doen maar de ander ook niets gunt. Als zijn buurman de staatsloterij wint dan gaat hij toch ook niet protesteren "stel dat ik nou zijn lot had gekocht" Als je ergens NIET aan mee doet loop je de kans dat er in je omgeving iemand wint en jij dus niet. Vind wel dat die hele postcodeloterij een erg agressieve manier van campagne voeren heeft. Heb zelf één lotje en als ik wat win mag mijn buurman 10 mio winnen, boejuuhhh. Drinken we er eentje en klaar!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/01/11 07u30
1 van 2 volgende
 

Staatssecretaris op de koffie bij Brandon

22 reacties ERMELO - Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) is deze ochtend op bezoek bij 's Heeren Loo in Ermelo. Daar verblijft de vastgebonden gehandicapte Brandon.


Chinese leider waarschuwt VS

Chinese leider waarschuwt VS

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Chinese president Hu Jintao heeft donderdag op bezoek in Washington beklemtoond dat Taiwan en Tibet Chinese aangelegenheden zijn. Het gaat om ,,China's soevereiniteit en territoriale onschendbaarheid die tot de de meest ...


OM eist levenslang voor fietsmoord Dordrecht

DORDRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) in Dordrecht heeft donderdag levenslang geëist tegen de 31-jarige Jorge Z. Die zou in 2009 op de Zuidendijk in Dordrecht een 27-jarige Zwijndrechter hebben doodgeschoten. Het slachtoffer werd op 15 ...


Schoonmaak terrein Chemie-Pack begonnen

Schoonmaak terrein Chemie-Pack begonnen

MOERDIJK - Een gespecialiseerd bedrijf is donderdag begonnen met de sanering van het terrein van het door brand verwoeste bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk. Dat liet het Regionaal Beleidsteam Midden- en West-Brabant weten.


Cel in voor diefstal twee pakken wasmiddel

13 reacties ROTTERDAM - Een man uit Vlissingen is door de rechter veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Hij had geprobeerd twee pakken wasmiddel te stelen. Daarvoor kreeg hij vier maanden, maar hij had nog twee maanden voorwaardelijk tegoed, dus mag ...


'Bescherm mij tegen de Brandon die ik niet wil zijn'

AD UPDATE  ERMELO - Brandon wil zelf af en toe vastgeketend zijn om hem tegen zichzelf te beschermen. Soms heeft de jongen aanvallen van agressie. ,,Hij vertelde me dat hij niet langer dingen kapot wil maken'', zo zei staatssecretaris Marlies Veldhuijzen ...


Puber (15) pleegt ontucht met kinderen

HEEMSTEDE - Een 15-jarige jongen uit Heemstede wordt ervan verdacht dat hij tussen 2007 en 2009 met vijf meisjes bij hem thuis ontucht heeft gepleegd. De slachtoffers waren toen tussen de 6 en 8 jaar oud, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.


Automobilist in twee uur tijd drie keer geflitst

5 reacties Automobilist in twee uur tijd drie keer geflitst

NIJKERK - Een automobilist is gisteren in het Groningse Nijkerk in korte tijd drie keer gesnapt door dezelfde flitser. Dat meldde de politie Groningen vandaag.


Vrouw te beschonken om te blazen

21 reacties Vrouw te beschonken om te blazen

VOORBURG - Een 40-jarige dronken automobiliste is gisteren op de Loolaan in Voorburg door de politie van de weg gehaald nadat ze een aanrijding had veroorzaakt tijdens het inparkeren. Dat maakte de politie vandaag bekend. De vrouw was zo dronken ...


Jongen (12) onwel in zwembad en overleden

TERNEUZEN - Een 12-jarige jongen uit Axel is overleden na een bezoek aan een zwembad in Terneuzen. De jongen werd onwel in het water.

Nieuws: alle artikelen

Nieuws

poll

Pakje sigaretten weer flink duurder

 

© 2011 AD Nieuwsmedia BV. Alle rechten voorbehouden.
Lees het auteursrechtvoorbehoud.


acap enabled