Minister Honduras weg om belediging Obama

ANP, AFP
Gepubliceerd op 11 juli 2009 08:25, bijgewerkt op 08:27

TEGUCIGALPA - 
Racistische opmerkingen over de Amerikaanse president Barack Obama hebben een minister in Honduras de kop gekost. Interim-president Roberto Micheletti van het Midden-Amerikaanse land zei vrijdag (lokale tijd) dat minister van Buitenlandse Zaken Enrique Ortez Colindres zijn ontslag heeft ingediend.

De politicus had Obama denigrerend omschreven als een ‘kleine zwarte man’ en een ‘negrito’. Micheletti, die eerder deze maand aan de macht kwam na een staatsgreep, distantieerde zich afgelopen week al van de uitspraken van Ortez Colindres.

Het ontslag van Ortez Colindres helpt mogelijk iets bij het verbeteren van de relatie tussen Honduras en de Verenigde Staten. Dat laatste land steunt de afgezette president Manuel Zelaya in zijn pogingen om terug te keren als staatshoofd van Honduras. Hetzelfde geldt voor alle landen in Latijns-Amerika.

Afgelopen week voerden de VS de druk op Micheletti en zijn interim-regering op. De Amerikanen schortten 16,5 miljoen dollar (11,8 miljoen euro) aan militaire hulp aan Honduras op. Verder overweegt het land nog eens 180 miljoen dollar (129 miljoen euro) aan hulpgelden te bevriezen.

Vertegenwoordigers van Zelaya en van het nieuwe bewind in Honduras zijn sinds donderdag in Costa Rica voor bemiddelingsgesprekken. Tot nog toe leverden die geen enkel tastbaar resultaat op.

Printversie print artikel

Bewaar of deel dit artikel

Plaats artikel op NuJIJ Deel op NuJIJ Plaats artikel op eKudos Deel op LinkedIn
Plaats artikel op eKudos Deel op eKudos Plaats artikel op eKudos Deel op Facebook
Plaats artikel op MSN Reporter Deel op MSN Reporter Bewaar op Delicious Bewaar op Delicious

Trackbacklink van dit artikel


Stuur link naar dit artikel via e-mail

Minister Honduras weg om belediging Obama
Naam ontvanger E-mailadres ontvanger
Uw naam Uw e-mailadres
Bericht (optioneel)

Gerelateerde berichten

Meest gelezen buitenland